tisdag, mars 30, 2010

Slussen framtid !

http://www.nyaslussen.se/        Slussen och ungdomens bristande intresse!


Almstriden var en batalj[1] som utspelade sig 12-13 maj 1971KungsträdgårdenStockholm, i regi av organisationen Alternativ stad, och gällde den planerade fällningen av tretton almar för att lämna plats för en tunnelbaneuppgång för stationen Kungsträdgården som beslutats av Stockholms stadsfullmäktige och fastställts av regeringen.
När beslutet togs i kommunfullmäktige röstade 63 för fällningen av almarna och 34 mot. Socialdemokraterna var enhälligt för och moderaterna enhälligt emot.[3] Den 23 April 1971 fastställde Regeringen Palme I planeringen för tunnelbanan i Kungsträdgården.[3]
Ja som du ser så har jag saxat från Wikip. om den berömda almstriden. Jag deltog i den trots att jag då bodde i Torshälla. Minns särskilt ett möte i gamla bryggeriet där Ulf Adelsohn höll ett flammande tal mot att fälla almarna. Iklädd en arbetarskjorta och röd halsduk såg han ut som en sann upprorsman. Han lät som en rebell och han fick massorna med sig trots att de flesta var vänsterorienterade. Han slogs för en bra sak! Den politiska ledningen i Stockholm bestod av den gamla rivarmaffian,allt ska bortMehr mfl!
Intressant var att ungdomen slöt upp i tusental i den här rättmätiga kampen för miljön.  Idag förs det en annan kamp bla mot det slussförslag som majoriteten vill driva igenom. (Alliansen plus sossarna)
Idag ställer sig inte moderaterna på barrikaden längre utan de befinner sig i maktställning.Förfärliga hus ska byggas runt om i staden och inte minst ska det byggas skymmande hus vid slussen.
Det är inte meningen att man ska se vattnet ordentligt. Att gräva ner tunnelbanan kommer inte på fråga, det finns ingen politisk vilja till detta av något parti. Om man gjorde så vid slussen så skulle det vara möjligt att öppna upp så som det var i början av slussens historia. Nuvarande  Stockholms Stadsmuseum skulle få framträda på nytt igen . Att dölja detta vackra hus är förvånansvärt dumt.
Men var är ungdomens engagemang kan man fråga sig? Inga stora möten hålls längre i viktiga frågor av denna typ.De flesta engagerade är äldre arkitekter som kommer med annorlunda förslag men det verkar som om politikerna redan har bestämt sig hur det ska bli och vägrar att lyssna.
Det dom kommer att ställa till med kommer innevånarna att få dras med i minst 75 år på samma sätt som rivarmaffian ställde till det i Klara. Dessutom bygger de inte bort risken för översvämningar i tunnelbanan , en fråga som de inte ens vill diskutera sakligt. Om saltsjön höjer sig 1 meter längre fram i tiden så finns det inte ens en plan på hur man skall göra. Mälaren blir en havsvik med bräckt vatten och hela denna vattenreserv för innevånarna blir förstörd.
Betongpartiernas välde består år ut och år in , fartblinda med det som de håller på med. Är de maskiner eller människor av kött och blod?

http://www.glittra.com/foster2010/

1 kommentar:

Göran sa...

Hej
Bra med lite mobilisering mot de hemska Slussen-planerna mer finns på:
www.nyaslussen.se
http://upprop.nu/SMEK

/Göran

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate