torsdag, mars 11, 2010

Hunden är "oren" enligt muslimsk tro!

Jo, du läser rätt. Hunden är oren av någon anledning och betraktas därefter.  Samma sak med grisar enligt den gamla judiska tron . Mohammed tog mycket från gamla bibeltexter och blandade detta till den bok som kallas Koranen. När man läser denna bok liksom gamla testamentet i Bibeln så får man massor med motsägelser i allehanda frågor. Gemensamt är dock hårdheten och straffmentaliteten, död och pina åt skriftens misshagliga människor tex de homosexuella!
Man kan som upplyst svensk bli mörkrädd över alla påbud och straff. Själv räknar jag mig som Kristen och skulle utan vidare kunna vara utan gamla testamentet. Där liksom inom Islam så finns en vidskepelse som inte hör vår tid till.
Vi har haft en medeltid med sin vidskepelse och dit vill vi inte tillbaka. För oss är en hund ett gott och troget sällskapsdjur  vilken tillhör familjen.
När det gäller yttrandefriheten i vårt land så måste de som kommer hit för att skapa sig ett liv här också inse att vi aldrig kommer att tänja på lagen om fri o rättigheter vilka vi under århundraden kämpat oss till.
Vi har också haft ett styre där kyrkan hade alldeles för mycket att säga till om. När jag var barn så fick inte ens en kiosk ha öppet under högmässan, likaså fick ej biograferna visa film på tex juldagen.
De som inte tror på någon religion ska utan bråk också få tycka och tänka vad de vill om alla religioner.

Vill de avbilda Gud,Jesus eller Mohammed på sitt sätt, ja , låt då de göra detta. 
Gud är så stor och tål människors både konst och annat även om det går emot böckernas trosbegrepp. 


Är man troende så ska man aldrig döma någon annan människa. Att uttala hot om död är inte värdigt en troende, att dessvärre också döda är i sig en dödssynd ! 

1 kommentar:

Anders Branderud sa...

”När man läser denna bok liksom gamla testamentet i Bibeln så får man massor med motsägelser i allehanda frågor. Gemensamt är dock hårdheten och straffmentaliteten, död och pina åt skriftens misshagliga människor tex de homosexuella!

Man kan som upplyst svensk bli mörkrädd över alla påbud och straff. Själv räknar jag mig som Kristen och skulle utan vidare kunna vara utan gamla testamentet. Där liksom inom Islam så finns en vidskepelse som inte hör vår tid till.”
Det går att bevisa - med formell logik baserat på vetenskapliga premisser att Skaparens Instruktioner finns i ”Moseböckerna” samt att Dennes syfte med mänskligheten är att de ska praktisera de Instruktionerna. [Klicka på påståendet för belägg.]
Detta implicerar att det är den svenska moralen som inte är upplyst, snarare än tvärtom.
Den judiska Bibeln är inte baserad på vidskepelse. Inte heller finns det något som bryter mot universums naturlagar (t,ex, historieåtergivning om Moses och de ”10 plågorna”, osv, strider inte mot naturlagarna)..
Det går även att bevisa en rättvis Skapare [se ovanstående blogglänk], och en rättvis Skapare straffar onda gärningar. Det är inget fel på döddsstraff.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate