måndag, mars 23, 2009

Det här har varit känt hur länge som helst!

"Fetma är liksom rökning vanligast bland människor med låg inkomst och låg utbildning. Det är sex gånger vanligare med övervikt i Rinkeby än i Djursholm. Samtidigt tror många överviktiga inte på sambandet mellan att vara fet och att riskera cancer i bröst eller tjock- och ändtarmen. Men när de väl övertygats om risken säger de att de är beredda att ändra sina mat- och motionsvanor."


Missbruk i ett visst stadium uppvisar nästan alltid en förnekelseperiod. Tyvärr så finns det allt för många vilka fortsätter i hela livet med detta stadium. Vissa människor är så hårt fast i sitt missbruk så de t finns inte en chans att påverka dem.

När de så blir svårt sjuka av missbruket då kommer tankarna. Insikten börjar att verka i själen. Det går nästan alltid att göra något positivt vid all form av missbruk.

Faran för alla närstående är att de är medberoende och hjälper missbrukaren att fortsätta, slätar över tex vad en tjock individ äter. Om man har en kär människa vid sin sida så ska man ta strid över allt från matvanor till dryckesmönster.

Det är inte "snällt" att se litrar med Coca skölja ner skräpmat i den fetas mun lika lite som mannen vilken sitter i soffan och klämmer öl efter öl!


Barn vilka växer upp med bägge sina föräldrar vilka håller på med denna "skräpmatskultur" blir troligen kopior av sina föräldrar.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate