fredag, mars 20, 2009

Det är dags för politikerna att vakna upp!

"Den värst utsatta delen av området, Herrgården, är byggd för 5 400 personer. Men där bor mellan 8 000 och 9 000 människor. Barn och ungdomar håller sig inte hemma utan är ute till sent på kvällarna och ibland långt in på nätterna, enligt Aronsson.
I denna del av Rosengård saknar 86 procent av de vuxna arbete och är beroende av bidrag.
Börje Aronsson:
– Det är katastrofala siffror." Citat ur Aftonbladet


Resten av artikeln handlade om bränderna de senaste fyra dygnen.

Politiken har abdikerat totalt vad gäller Rosengård och liknande samhällen. Tror man att om man bara tiger och hoppas att allt ska ordna sig av sig själv så är allt frid och fröjd?
Ska ännu fler bosätta sig i denna stadsdel?

Det var redan stora fel i denna stadsdel när jag flyttade dit 1978.
Oro hela tiden, vi fick inte sova som vi skulle och vi hade jobb och sköta till skillnad mot nästan alla andra där.
En "Zigenarbaron" bodde i samma trappuppgång! Han var en av stans största hälare och hade "anställt " en fd fångvaktare som hade fått sparken. Det var en strid ström med människor varje natt som kom bärande på grejor. Fyllot ovanför oss slog sin fru som kom ner till oss på nätterna blödande. Då fick vi ringa polis och socialjour.
Ungar sket och pissade i trappuppgången! På vår uteplätt där våra barn skulle leka så fick vi låsa igen dörren. Det låg massor av fimpar och ibland blodiga tamponger. Folk kastade all skit bara rakt ner från sin fönster och balkonger. Vi klagade och klagade till MKB utan resultat.Det brann och brann!!

Flyttade tvärs över gatan (Hårds väg)! Gangsters bodde där och våra barn såg hur en man slog ut tänderna på sin hustru. Och så brann det igen! Vissa kvällar slogs all el ut pga av ungar som tog sig in i källaren och hade hittat en huvudströmbrytare. ( Jag tog dem en kväll och faktiskt att jag slog dem)

Så brann det igen och fy fan säger jag bara. Jobbet skulle man sköta från sju på morgonen och vissa mornar så visste jag inte om jag skulle orka att ta mig dit ens till det sjukhus jag arbetade på!

Vi flyttade när vi höll på att klappa ihop. Ner på stan, ja mitt på stan och det var mycket lugnare där. Trivseln återkom för oss alla.

Det har gått trettio år nu och jag läser sydsvenskan varje dag och allt bara fortsätter!!!!

Värre än någonsin tydligen. Polisen förklarar och förklarar nästan förstående.Men de som skulle kunnat göra något åt det här i tid d.v.s Ilmar och CO. de har bara låtit det här flyta på. Göran Person var där och kollade en gång men han ruskade väl bara på huvudet för inget hände i varje fall.
I senaste valet tog SverigeDemokraterna 10.000 röster i Malmö, hur mycket ska de inte få i nästa val?

Måste folk börja rösta på extrempartier innan "de andra" vaknar upp??
Det är snart nästan försent att kunna göra något åt detta elände som pågår med hus som är så läbbiga att bo i. Ilmar byggde lyxlägenheter på Kockumsområdet och Västra hamnen. Jo, så byggde HSB snepitten för några miljarder också. För samma summa hade man kunnat bygga 4500 normala lägenheter istället för några hundra i skyskapan!


Att det ska vara så svårt för denna sk arbetarrörelse att fatta att man måste bygga lägenheter för vanligt folk!
HSB har hela tiden sett till att ha småskumma fifflande direktörer i ledningen och då blir det väl som det blir. Alltså inga vanliga lägenheter som en knegare har råd att bo i , ännu mindre några socialfall från Rosengård.

PUH!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate