lördag, juli 12, 2008

Lars Ohly


Jag var medlem i Vänsterpartiet kommunisterna en gång för länge sedan.(VPK)

På den tiden skrattade inte medlemmarna så som Lars gör här,det har numera gått ut generalorder om att medlemmarna ska vara glada på bild. När jag var med så hade man problem med sitt ungdomsförbund (VUF) vilket gick emot att Sovjet tågade in i Prag och våldtog hela nationen Tjecko-Slovakien. Blodet hade redan 1956 flutit nere i Ungern genom Sovjetiska truppers inmarch. I ord tog partiet avstånd från dessa invasioner men verkligheten var annorlunda.Inom partiet så försvarade man Sovjets handlingar. VPK förlorade hela sitt ungdomsförbund i slutet av sextiotalet.
När kristdemokraterna och andra partier angriper sverigedemokraterna för att en del av deras tidigare medlemmar har varit extrema så stämmer detta. Då ställer åtminstone jag frågan om nuvarande VP och en del av deras medlemmar, var de inte Sovjetkramare tidigare. Åkte de inte ner till ÖstTyskland och kysste deras ledare.Åkte de inte till Rumänien och frotterade sig med dessa förtryckare? Vad sa inte Hermansson när Stalin dog? Jo , han hyllade Stalins gärning i storvulna ordalag även om han senare ändrade sig.
Detta parti sitter i vår riksdag och behandlas som vilket annat parti som helst. Om SD kommer in så ska de isoleras säger alla politiker med en mun. Att vara konsekvent är tydligen svårt.
Det är trots allt bara några år sedan VP stödde Farcmaffian med pengar och stöduttalanden och såvitt jag vet har jag inte sett att de har tagit avstånd från detta?

Min förhoppning är att detta parti förpassas till historiens sophög där de hör hemma!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate