onsdag, juli 02, 2008

En gammal Delldator!


För ett tag sedan hittade jag en dator i sopan som såg så oförstörd ut så jag tog upp den och kollade den.
Slog på Dells hemsida och såg att den är ca 13 år gammal. HD på 15 gb så det var ju inte så mycket. Allt gammalt fanns kvar i den från förre ägaren!! Till och med mail och dokument m.m. plus en Windows 95!
Jag slängde i en cd med DEBIAN-linux och nu funkar den mycket bra, sitter och lyssnar på Radio-Rix från Malmö med ett förvånansvärt bra ljud för att vara en så pass ålderstigen dator. Grafiken är också av hög klass! Ja, ni ser själv på bilden av mitt kära barnbarn Isadora. Klicka på bilden och kolla!
Det är härligt med Linuxvärlden där man bara plockar ner en fil till sin dator och sedan bränner denna ISO-fil till en CD.Slänger i den i CD-spelaren och startar om datorn och installerar utan varken kostnader eller en massa besvärliga koder . Office,ljud,fotoprogram m.m. finns som vanligt med gratis och kan användas på direkten utan att man måste "anmäla eller registrera" så som man måste göra med så mycket på Windows!
Äger du en gammal dato roch kanske inte är så datorvan så tycker jag att du kan börja testa med Linux! Det gör ju inget då om det blir lite fel då o då i det man håller på med .
Alla är barn i början!!

1 kommentar:

Patrik Nyberg sa...

Dell Dimensionserien kom på Computer Swedens 10-i-topplista över de värsta datorer som någonsin gjorts.
Lagom garantin hade gått ut kom alla felen!
Den tog dig till en helt ny dimension - Dellhelvetet!
"Easy as Dell", säger dom själva...

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate