onsdag, april 29, 2020

Kaos inne på Karolinska!

Jag har ju många års arbete inom sjukvården nere i Malmö. Ser hur personalen får sätta högsta fart till ett rum med en patient.Känner igen detta!  Säkert en patient med svårigheter med andningen. Och då blir det bråttom!
Det är så otäckt för denna människa som ligger där och kippar efter andningen.Oftast går det bra när allt sätts in som finns att tillgå.
Men jag har också sett och upplevt motsatsen och det är verkligen skrämmande.
Att som personal se en människa sakta kvävas ihjäl är något som man aldrig kan slå ifrån sig,man glömmer aldrig.
En förfärlig död!
DÄRFÖR blir jag både f-b och upprörd över att myndigheterna inte förser personal inom vården och då särskilt hemvård och hemtjänsten med skydd.
Södertälje vägrar att ta ut de skydd som finns inom regionen att tillgå. Varför man gör på detta sätt är svårt att förstå.
Södertälje ligger i topp med dödsfall och smitta.

Nuri Kino skriver så här: Varför skyddar inte Södertälje kommun all äldreomsorgspersonal?

Covid-19 sprider sig bland vårdtagare och brukare inom äldreomsorgen i Södertälje. Flera Södertäljebor misstänks ha smittats av personal och sedan dött av covid-19. Men kommunens ledning anser inte att all personal behöver skyddas från att stoppa smittspridningen. Nu har det också kommit fram att den utrustning som finns i Södertälje endast räcker en vecka till.
Säkerhetschefen Anna Flink säger att man följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer om när skyddsutrustning ska användas. ”All personal som ska vårda personer med misstänkt eller bekräftad covid-19 måste ha kunskap om covid-19, basala hygienrutiner och användning av personlig skyddsutrustning.” Andra kommuner, där smittan inte har spridit sig lika mycket som i Södertälje, har bestämt att skydda all personal. Till exempel skriver Krokoms kommuns socialchef Anna Berkestedt Jonsson i ett pressmeddelande ”Det finns en minimal risk att personal utan symptom ändå bär på smitta, men vi vill inte utsätta våra äldre för några risker alls och därför ska personalen ha munskydd”. På frågan om anledningen till att Södertälje kommun inte skyddar all personal är brist på pengar säger Anna Link att så inte är fallet. Hon hävdar att det är brist på visir och munskydd i Sverige och på flera håll i resten av världen. ”Vi vill inte bidra till en överkonsumtion av skyddsmaterial som kan behövas i till exempel vården.” Men Region Stockholm och Stockholm stad som har blivit erbjudna certifierade visir och munskydd säger att de för tillfället inte har behov av dem. Jag skrev därför tillbaka till Link och frågade vad hon tyckte om det: ”Något är konstigt. Region Stockholm behöver inte visir. Stockholms Stad vill inte heller ha dem, de behöver inte heller dem. Du sade att en av anledningarna till att Södertälje kommun inte vill ha visir är att ni inte vill bidra till att det blir brist på skyddsmaterial. Det är ju inte brist enligt Region Stockholm. Så nu undrar jag än en gång om ni vill skydda all omsorgspersonal?” Flink svarade kort att Södertälje kommun står fast vid sitt beslut: ”Jag hänvisar till vårt telefonsamtal ... Läs hela texten på min FB.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate