lördag, september 10, 2016

Sverige är passiv medlem av NATO!

När försvarsminister Hultqvist säger :"att man (inte) ska göra tvära kast" vad gäller Nato och ev. anslutning för ett fullvärdigt medlemskap så tar han i så att han nästan spricker.
Det är propaganda och inget annat för att hålla "fredsvännerna" på socialistkanten lugna.
Sverige har som bekant ända sen 50-talet mer eller mindre tillhört Nato med samarbete och möjligheter för Natos flygplan att landa i Sverige. Vi har haft gemensamma militära övningar i åratal samt dessutom ingått ett avtal med Nato.
De som har brytt sig om att ta reda på fakta vet ju att vi står mycket nära Nato men vi har ställt oss utanför möjligheten att påverka de beslut som tas i Nato-högkvarteret.
Exakt som tex Norge har gjort med EU-frågan, de skriver på alla beslut i EU men deltar inte själv i fattandet av dessa beslut i Bryssel.
För mig är detta passiva sätt att förhålla sig till verkligheten mycket underlig och dålig.
När man lever i en demokrati så ska man också så långt det går delta i de processer som är nödvändiga.
Socialdemokratins dubbla bokföring i Natofrågan är både farlig och ofruktsam. Nästan alla Europas stater är med i Nato men Sverige ska alltid vara landet som tror sig vara bättre än alla andra. Denna myt som har odlats i så många år av just socialdemokratin är ju bara en saga och har alltid varit detta.
Inte ens snacket från de gamla sossarna att" allt var bättre förr" stämmer.
Det fanns så mycket unket i vårt land under alla dessa år med allt från ren förföljelse av romer till undangömmande av  de som mådde dåligt i psyket.
Skadade barn gömdes i stora hem ute i skogarna, de fick inte synas ute bland folk.
Det skulle gå att skriva en hel bok om denna tids ruttenhet med otäcka rättsfall men det får vara för den här gången.

Liberalerna är de enda som är trovärdiga vad gäller försvaret och Nato. Talesmannen för liberalerna , Allan Widman , borde ha varit försvarsminister i förra regeringen men Reinfeldt sidsteppade honom.
Pacifisten Reinfeldt och dåvarande moderaterna tillsammans  med vänstern la i princip ner det svenska försvaret vilket Allan Widman var emot.

http://www.svd.se/s-mal-nas-genom-natomedlemskap 


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate