torsdag, september 15, 2016

Nej till ett nytt vänsterparti!

Det pågår en liten debatt efter Pallas artikel i DN där han för fram en dröm om en ny vänster istället för den vänster V står för. Nå, på nittiotalet så bildades den sk Arbetarlistan av mig och Kjell Eriksson .
Vi gick igenom massor med namn på folk som kunde tänkas vara intresserade. Jag bodde i Malmö och Kjell i Uppsala, bägge hade vi varit med i skp och hade lämnat denna typ av politik.AL fick snabbt tusentals medlemmar över landet. I södra Sverige sköt det upp avdelningar som svampar ur jorden och vid kommande val så kom AL in i vissa kommunfullmäktige.Gunnar Törner i Skåne blev en bra kraft med sin talarkonst!
MEN sedan värvade vi folk från Dalarna och det då beryktade sk Dalauppropet, en massa sossar vilka hade brutit med sitt parti. Då började eländet! De agerade efter ett tag ungefär som en stalinistisk säkerhetspolis, tog reda på allt om sina medlemmar runt om i landet.De som hade ett kommunistiskt förflutet började attackeras verbalt , sedan kom uteslutningarna. Dessa sossar tog över den gamla fula politiken med uteslutningar såsom alla kommunister i alla tider hade hållit på mot oppositionen i sina partier. Jag själv ringde till Kjell och meddelade helt kort att jag för min del la ner verksamheten med AL! Orkade helt inte mer av denna smutsiga vara som jag upplevt ända sedan 1967 (Vpk, sedan kfml-skp) Själv åkte jag och sju andra ur vpk i Eskilstuna 1972!

Efter denna sista resa med socialister så tror jag icke mer varken på de personer som flockas i såna partier liksom att jag tappat all tilltro till socialistiska lösningar. Den byråkrati som alltid växer upp i socialistiska länder kväver människorna och leder till förtryck och elände. Vi behöver inte peka på DDR och de gamla öststaterna utan kan titta på Venezuela som är så förstört av den socialism de införde. Eller Zimbabwe........fy attan. Socialismen kan inte bidra med något positivt i mina ögon så Pallas önsketänker !https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=20990962#editor/target=post;postID=1293738716074770158;onPublishedMenu=template;onClosedMenu=template;postNum=4;src=postname

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate