måndag, september 12, 2016

De som sitter långt från problemen vet ofta bäst!

Jag minns hur studenterna i Stockholm dominerade det parti jag var med i.(SKP) De visste bäst och var pålästa och kunde argumentera.
Ofta så kände sig vi andra utan deras examina tillplattade av dem och det var inte få vilka öppet visade att de ogillade oss arbetare.

Vi var väl antagligen primitiva i våra uppfattningar. När sedan partiet slog om till att försöka bli ett arbetarparti med förankring inom industrin så var det massflykt från partiet. Tids nog dog detta också när de "primitiva" insåg att både Lenin och Mao hade fel och att partier av denna typ "som visste bäst"  var bäst när de dog.  Vi la alltså ner partiet vilket studenterna aldrig kunde acceptera.
Under årens lopp har jag sett hur dessa "studenter" har ploppat upp i både vänsterpartiet (som de avskydde tidigare) och i miljöpartiet.
Några gick till sossarna och blev präktiga där!
Men en sak förde de  med sig från 60-70-talet, de vet bäst fortfarande.
Jag tänker inte hänga ut några namn det får ni roa er med själv. Många är de som gjort karriär både här och där. Vi som inte gjorde karriär utan blev kvar inom knegarjobben betraktas fortfarande nedlåtande.
Att vi fortsätter att leva i den verklighet där vanligt folk finns är ju irriterande.
Det är lätt för de som satt sig i sina villor ute på landet att exakt veta vad som är bäst för oss i städerna med våra bilbränder,skolbränder, upplopp, ligor av invandrarkillar, maffia som styr bostadsmarknaden osv.
 Överhuvudtaget så bor nästan aldrig några politiker eller andra beslutsfattare ute i en förort där samhället ser annorlunda ut på många plan. De får inte sina bilar brända  och deras skolor brinner inte !
De ser inte hur köerna till sjukvården blir längre o längre.

Däremot är de alltid pigga på att slå SD-stämpeln i pannan på de som tar sig fräckheten att berätta vad de ser och upplever i dagens Sverige. Själva ser de ju inte samma Sverige eftersom de ofta bor i en "skyddad verkstad" !

Hurtfriskt utropas från dessa skyddade områden att de så gärna vill höja och betala högre skatter, jojo, de tjänar ju ändå så bra så de drabbas inte på samma sätt som tex en pensionär gör vilken redan lever på skuggsidan efter långa yrkesliv.
Minoriteten bestämmer över majoriteten i kraft av inflytande, verbal förmåga och position i samhället.
Majoriteten knyter näven i byxfickan men överger också tex socialdemokratin och går till SD. Blir då kallad för nazister helt oförskyllt och mycket dumt.
Vi har en statsminister  vars enda argument i svåra frågor är "de var nazister 1993" och vi ska aldrig ha med dem att göra!
Andra som var Stalinister samarbetar man  ju med? Eller så är de numera medlemmar i (S)!
Att ett socialdemokratiskt parti inte kan inse det folkliga missnöjet med både politiken och vart den leder är ju uselt. Samma sak med vänsterpartiet vilka som vanligt blundar för hur det håller på att bli över hela vårt land för "det vanliga folket"!

Jag måste återigen påpeka att jag inte är någon tillskyndare av SD och deras politik , tvärtom. Men de har lyckats formulera en politik där många människor känner igen sitt liv och den situation de befinner sig i.
Att dessa dessutom i hela sitt tidigare liv ofta varit trogna sossar borde ju stämma till eftertanke. Inte minst inom det en gång stora socialdemokratiska partiet.
Men vet man bäst så gör man!  

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate