onsdag, december 09, 2015

Yttrandefriheten under attack!

Läs Helmersson här:http://www.dn.se/ledare/signerat/erik-helmerson-till-fundamentalismens-forsvar/

Nu har det snart gått ett år sedan attacken i Paris mot satirtidningen Charlie Hedbo och då anser tydligen delar av olika organisationer att de återigen kan dra igång mullvadsarbetet mot den svenska grundlagen.
Att olika muslimska samfund inte har förstått att de bor i ett ickemuslimskt land är ju trist och skapar motsättningar gentemot den svenska lagen och folket. Vi ska inte ha sharialagar här men tyvärr så smyger sig olika ickedemokratiska inställningar även  på svenska medborgare och myndigheter i ivern att vara till lags.
Glömd är den långa kampen som liberaler och socialdemokrater  fört i vårt land för grundläggande rättigheter  och skyldigheter under de senaste  150 åren!

Det är ingen tvekan om att de senaste 30 årens invandring även sätter sin prägling på hur diverse individer och organisationer förhåller sig till vår lagstiftning och den kultur som råder. De accepterar inte yttrandefriheten eller konstnärers frihet utan vill styra upp hur och vad man får säga eller publicera.
Kulturhuset i Stockholm är den senaste i raden ihop med moderna  att agera mot sina egna regler.
Ismernas välde från andra länder känner vi ju till med alla straff och fängelser för just tex journalister. Rött välde eller nattsvart spelar ingen roll , de censurerar och straffar människor på samma vidriga sätt.
Helmerson  beskriver ett möte i Göteborg där publiken livligt applåderade galenskapen, vem och vilka satt i denna publik?

Såg idag en skolelev beskriva en debatt om Burka och dess användning och hon var ensam om att anse att detta plagg inte hör hemma i Sverige överhuvudtaget men fick alla andra emot sig. De andra förfäktade ungefär vad FI säger, låt kvinnan själv bestämma!

Burkan är ju det yttersta tecknet på mansförtryck och hör inte hemma i något samhälle överhuvudtaget. Vi som tillhör de som vill att kvinnor och män ska vara och behandlas lika måste motsätta oss dessa strömningar vilka härrör från dessa fanatiker som kommer in i vårt land nu. Vi måste också verkligen fortsätta kampen för rätten att vara homosexuell på lika villkor som alla andra. Det är många frågor som är under attack nu från krafter vilka härrör från länder där despoti och religiöst förtryck råder.
Saudi-Arabien bekostar både moskeér och utbildningen av de som verkar inom dessa och för in allehanda medeltidstankar och ickedemokratiska krav. Detta är en baksida av myntet som de flesta journalister inte tar i ens med tång. Det behövs fler "Wallraff-journalister" i vårt land som vågar gräva djupt i det som finns under ytan.

Beklagligt är också den svenska vänstern felaktiga inställning till vad som händer. Ofta är de denna vänster som står för applåderna och då inte heller begriper varför människor ur arbetarklassen lägger sina röster på SD! Vänstern i Frankrike är så gott som utplånad och deras röster går till Le Pen. Och vänstern både här och där begriper ingenting!Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate