måndag, december 14, 2015

"Jag har en plan" sa Sickan!

Sveriges utsläpp är till stor del utsläpp från bilarna! Nu har Sverige liksom nästan alla världens länder lovat att göra något åt dessa utsläpp.
För Sveriges del så är det dåligt med planer alá Sickan. Här är det mest snack!

Skulle tro att det är likadant i de flesta länderna  runt om på klotet. Bilismen ökar ju överallt , se bara hur Volvo  pumpar ut nya (stora) bilar igen och alla hurrar.
Att ställa sig en stund vid infarterna till Stockholm vardag som helgdag är ju ett makabert skådespel. Det dånar som en flod från alla bilar som ska fram men efter en stund så står de där och köar. En meter i taget!
Sverige har genom sin politik sett till att öka folkmängden med hundratusentals människor.
Hur ser "planen" ut vad gäller deras kommande liv med bilen vid sin sida?
200.000 tusen unga män vill ha bil tids nog och det innebär då att det kommer att rulla samma summa bilar  ytterligare på våra vägar!
Det finns politiker som talar om att vi har plats för 5 miljoner människor till i landet.
Det kan innebära kanske 1 miljon bilar till!
Om man redan nu redovisar stora utsläpp från bilismen hur skall det då bli om 5 år?

Vad säger "planen"? Jaha, det finns ingen "plan"! Näe så har det sett ut i Sverige på en rad områden under många år. I allt från bostadsbyggandet till hur sjukvården ska klara av sin verksamhet.
Hade det funnits en plan så hade inte de kollektiva färdmedlen fattats så som de gör på många platser idag. Här i Stockholm hade man tex byggt ut tunnelbanan för länge sedan!

OCH som sagt var, hur förankrat är besluten från Paris inom stora grupper av befolkningarna nu när det inte bara gäller att sortera mjölkpaket längre?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Translate