tisdag, december 08, 2015

Yrkesförbud!

Om man har "fel" åsikt så åker man ut ur värmen. Du får tex inte ogilla en viss sorts religion men däremot om du ogillar all religion så går det bra!
Visst är det en underlig uppfattning som har spridit sig i samhället de senaste tjugo åren!

Men dessa åsikter har drivits av vänstern i Sverige rätt så länge, man får gilla kommunismen men inte nationalsocialismen trots alla stora likheter mellan dem.
Yrkesförbud har såvitt jag vet inte i modern tid drabbat kommunister. Att kommunismen under några år blev avskydd under kriget var ju inte så underligt med deras knäfall inför Moskva och Stalin.

SD:are får inte vara med i vissa fackföreningar och som artist kan du inte ens andas om att du kanske gillar en del av deras politik.
Alla dessa som i tid och otid säger sig gilla olika ljuger ju, de om någon ogillar ju de som tycker annorlunda.
Människor med totalitära åsikter vill alltid ha censur, andras åsikter ska bort. I länder där man tagit makten så fylls ju fängelserna med samvetsfångar.
Verklighetens bilder och texter ska förbjudas inte minst inom konsten. Lars Vilks är ju paria idag.  Att vänstern skulle ställa upp för tryck o yttrandefrihet är ju bara nonsens.
Fib/kf har alltid stoltserat med att de ställer upp men i verkligheten så är det ju bara deras egna tankar som är godkända.
Pol-pot debatten på sin tid sänkte ju denna tidning för tid och evighet.

Idag fick tex en erkänd operasångerska återbud till att sjunga på Båstadtunnelens  invigning tack vare några ord på Facebook om islam.
Hon fick yrkesförbud med andra ord. Frågan är vad får man tycka om olika saker i världen idag? Vem sätter gränserna för yttrandefriheten som ändå står inskriven i grundlagen?
Får en konstnär bestämma titeln på sin utställning där ordet "nergerkung" ingår? Nej , inte enligt bossen Fredriksson på Kultur"palatset" i Stockholm.
Får vem som helst besöka ett galleri? Nej , Vilks får inte detta!

Vem mer ska utestängas från det offentliga Sverige?

När det gäller mig själv så ogillar jag de flesta ismer idag vilka vill inskränka andra individers lagliga rätt att ogilla.

De som retar sig på mina texter och bilder kan låta bli att läsa och se dessa, gå inte in på någon av mina sidor, ta bort mig som vän. Du är ju ändå ingen vän av mig och dessvärre inte heller av tryck o yttrandefriheten!Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Translate