måndag, september 07, 2015

Att ta från de fattiga och ge till de rika!

"Ränteavdrag, eller räntereduktion som är den korrekta termen, innebär att den som har lånekostnader får göra avdrag med 30% av ränteutgifterna på den totala skatten. Ränteavdrag kan göras för alla typer av lån, såväl bolån som saklån (till exempel billån) och lån utan säkerhet (blancolån)."

I hela mitt liv har dessa bestämmelser funnits i Sverige. Det innebär tex att den som tjänar tillräckligt (rik) , också har möjlighet att ta  stora lån. De kan köpa en extra stor boyta i hus och borätter, de kan köpa den senaste Volvon för 1 miljon. Segelbåten för 10 miljoner osv.De tar naturligtvis alla de lån de kan och så när man deklarerar så drar man av sina 30%!

Hur många tusentals miljarder kronor staten har   skänkt de rika de senaste 75 åren går ej att få några uppgifter om. 
Sverige är det enda landet i hela Europa som har satt i system att skänka skattemedel på detta sätt.
Visst får även Svensson göra dessa avdrag men en inkomsttagare med låg eller måttlig inkomst kan aldrig ha så stora lån så det blir några riktigt stora pengar.

Under dessa år som socialdemokraterna har suttit i regeringsställning så har man inte vågat peta i denna orättvisa skattelagstiftning. Varför?? Här finns ju stora pengar att hämta!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate