söndag, januari 11, 2015

Yttrandefrihet?

Läs först det här noga:http://www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-tidsandan-gar-aldrig-att-lita-pa/ Sen ska du skaffa boken om Radio Nord : http://www.radionord-story.com/

Det har funnits en oerhört mörk svensk historia när det gäller rätten till att yttra sig inte minst när man ser till radions historia. Samtliga tidningar ägde rätten till nyhetssändningarna i Sveriges radio under många år.
De om någon ihop med dåvarande socialdemokratiska regeringen sänkte sig till en nivå gentemot både Radio Syd och Radio Nord som bara diktaturstater annars brukar åstadkomma.

Idag demonstrerade miljoner människor världen över för rätten att publicera sina tankar fritt. Det var glädjande att se men i Stockholm så hade man tal av Martin Schibbye och även svt intervjuade honom.
Kommunisten från KP borde vara utesluten från att tala om yttrandefrihet när man vet hur hans stalinistiska parti egentligen resonerar med bla. Proletariates diktatur på dagordningen. När kommunister uttalar sig och deltar i sådana här demonstrationer så är det enbart taktik, de lurar helt enkelt folket.
All praktik i kommunistiska länder visar ju att de om någon trampat yttrandefriheten under sina fötter. Idag kan vi ju bara ställa frågan hur journalister kan arbeta i tex Cuba, Vietnam, Kina osv.
Jag minns när Solidaritet i Polen bildades och det parti som jag var medlem i (SOL) samlade in pengar, papper och stencilapparater så deltog ALDRIG vänsterpartiet. Så har praktiken alltid sett ut när det gäller för kommunister!

De vrider sig idag som maskar på en krok när det gäller islamistisk terror, de vet inte vilket ben de ska stå på likt Aftonbladdrets olika journalister.
Tvärtom ska det förklaras och åter förklaras varför egentligen USA är de skyldiga.  Åsa Linderborg (fortfarande aktiv som ombudsman för ungkommunisterna) skriver mycket men allt slutar alltid med att det är någon annans fel(läs USA)!
Men som sagt var så har det ju tidigare alltid framställts just i AB, inte minst under det sk kalla kriget. Tänk att ränderna är så svåra att tvätta bort!

Nu skulle jag vilja se fler stå upp för Lars Vilks och hans rätt som konstnär att fritt få arbeta och ställa ut sina verk.Kanske Expressen kan försöka ett varv till?


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate