onsdag, januari 21, 2015

Hat och förakt kommer inte från himlen!

När jag lyssnade på  finansminister Magdalena Andersson igår samt läst vad hon säger i olika intervjuer så kan man bara konstatera att inför valet så utlovades massor med politik som man sedan inte kommer att kunna fullfölja inom denna mandatperiod. Ledaren Stefan lovade inför jublande anhängare att Sverige minsann skulle inom fyra år ha den minsta arbetslösheten inom EU.
Det är tråkigt med alla partigängare som på religiöst vis inte ens försöker hålla huvudet kallt utan går på allt som sägs av ledaren.
Världen har allt för många tråkiga minnen av folk som följt sina ledare  till vägs ände. Till och med när "deras" värld rasat sönder så försvarar de ledaren och den politik som fördes.

Om tex arbetslösheten ser ut att öka så var ju tankarna att höja momsen på krogarna helt fel eftersom det skulle ytterligare öka särskilt ungdomars möjligheter att få jobb.
Att höja skatterna är ju också ett trubbigt vapen som sänker köpkraften och nu kan finansministerna bara hålla med om att vi inte kan sänka folkets köpkraft.Sådant borde hon och andra ledande ha sagt innan valet istället för allt valfläsk som stektes.
Det är detta  snackande och lovande som gör att folket blir än mer politikerföraktande.
Samma sak med den stora invandringen, säg som det är att skolorna inte räcker till.Att inte bostäderna räcker till osv. Säg som det är att Sveriges ekonomi lider av att behöva betala så mycket för denna hantering. Det är ju inte bara Bert Karlsson som blir miljonär på att hyra ut boenden utan det är ju en stor räcka av gnidna personer som gör sig pengar på nöden.
Invandring ska vara reglerad och man ska kunna ta emot flyktingar i första rummet från krig.
Nu låter man sig styras av kriminella ligor som fraktar hit människor som boskap, ingen vet egentligen om de har rätt att få komma hit eftersom alla papper saknas.
Hela EU är stillastående i den här frågan och regelverket fungerar inte. Italien bara släpper alla vidare norrut.
Om man skulle hjälpa dem mer redan i de flyktingläger som finns runt om krigshärdarna så kanske de inte skulle vara så desperata att ge sig iväg över farliga hav?

SD har nog en poäng ändå i sitt synsätt på hur hjälpen bäst ska verka  men det är ju också något som har tabu-förklarats i vårt land.
Hur Magdalena Andersson  ska få pengarna att räcka det återstår att se men jag tror att Sverige går mot svårare tider nu. När det blir dåliga tider då blir också folk mer aggressiva, det har vi sett nere i Grekland och det är ingen rolig syn.Låt oss slippa detta!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate