torsdag, januari 01, 2015

Filmarkivet är en guldgruva !

http://www.filmarkivet.se/

När man sätter sig ner och tittar in i filmarkivet så möter man ofta ett annat Sverige mot idag.
Till och med valfilmerna tex från 1944 var så annorlunda mot dagens många gånger rent enfaldiga framställningar.
Jag kollade på högerns valfilm om industrin och arbete och finner en mycket bra redogörelse från bla. Bolidens verksamhet i både gruvsamhället och smältverket i Rönnskär.
Roligt för mig var att få se ett svep över Bolidens samhälle eftersom jag växte upp där på 40-talet.
Jag har också sett ett utmärkt program framställt av Per Martin Hamberg vilket handlade om Gustavsbergs fabriker och trakten omkring detta samhälle.
Riktigt roligt var farbror Sven (Jerring) och Barnens brevlåda som finns filmat från 1942. Duktiga små barn som sjöng i radion för fulla muggar, underbart att se och höra. För övrigt första gången jag ser en inspelad film från programmet.
När jag var barn så lyssnade jag alltid på farbror Sven!
Sverige var under de här åren ett land i harmoni. Man kan sätta sig ner och kolla film efter film så konstaterar man att inget är sig likt längre.
Motsättningarna i samhället har med åren skärpts och idag är det så mycket bråk i vårt land och missnöje.
De som påstår att det inte har med invandring att göra är enligt mig ohederliga, det är bara att lägga statistiken framför sig och jämföra arbetslöshet, bostadsbrist, brända skolor och brända bilar i förorterna plus detta att skolans värld är mycket försämrad.
Det är ju inget konstigt i och för sig, kommer det hit hundratusentals individer i olika åldrar med olika bakgrunder där stora grupper är icke läskunniga så blir det svårt att upprätthålla en gedigen undervisning.
Att vi som är födda här och våra barn i olika led blir drabbade är ju enligt alla undersökningar bara att fastställa.
De som kommer är ju ofta de som också går ut från skolorna utan betyg. (Läs på om tex Rosengårdskolan som fick stänga högstadiet)
När jag växte upp på 40-50-talet så var attacker mot skolor, poliser,brandkår etc nästan uteslutet. Allt detta har kommit till vårt land i och med att vi byggt upp dessa förorter där så mycket är dåligt. De som bor där vantrivs med sina liv och deras missnöje och våld drabbar framförallt de boende i samma områden. Inte katten drabbas de i Djursholm eller andra liknande områden.
När Sverige tog hit folk från andra länder på 50-60-talet så var arbete ordnat från första dagen och svenska lärde man sig på jobbet med stor framgång. Jag har ju bott i en stad där halva befolkningen var från andra länder och allt flöt på som det skulle.
Vi hade ett arbete att gå till och vem brydde sig om vilket land den o den kom ifrån, bara de skötte jobbet och ackordet  så var allt OK.
Idag med gangstergrupper med killar från andra länder som sätter skräck i de samhällen där de finns så finns ej heller någon trygghet kvar  där.
Varken för invandrare eller svenskar!
Nu gäller det inte att falla i rasistgropen utan man ska vara noga med att säga och konstatera att huvudelen av de som har kommit hit vill göra rätt för sig. Ingen ska på ett fegt vis ge sig på enskilda med våld och hot. Alla mordbrännare ska fördömas och fällas i rättegångar.
Inga byggnader ska hotas därför att någon inte gillar den verksamhet som bedrivs där. (Moskér, kyrkor, synagogor  mfl)
Svenska staten ska upphöra med odemokratiskt tigande om alla de problem som uppstått.Politikerna ska tala ur skägget och formulera lösningar på de svårigheter som uppstått . De ska våga säga att nu kan vi inte fortsätta att ta emot fler eftersom vårt samhälle håller på att ta skada. De måste kunna våga säga att kvoten måste sänkas!
OM de inte förmår att säga som det är så kommer SD och andra kanske mycket otäcka partier att växa med folkligt stöd.
Alla måste ställa frågan vad demokrati är för något?

OM folket vill ha en betydligt lägre kvot invandrare så får man faktiskt rätta sig efter detta och ge f-n att utdela razzestämplar till höger och vänster!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate