onsdag, augusti 20, 2014

Livet rullar på!


Längst till höger på övre bilden ser man en liten pojke och det är min mobror Holger som för en månad sedan dog i den höga åldern av 101 år. Min mormor och morfar liksom min mor finns med på bilden. Alla är de borta nu!
På den undre bilden så ligger min ena dotter Sofia i famnen hos mig 1978.

En vän till mig sa just idag på Facebook att livet har gått så fort, nyss var hon barn och nu börjar hon bli gammal.
När jag frågade Holger så tyckte han att tiden hade gått fortare ju äldre han blev och jag uppfattar nog tid på samma sätt.
När jag ser bakåt i livet så dyker det upp gamla bekanta som nu inte finns mer men jag minns dem som om det var igår trots att 50 år har gått.
Min första dotters födelse 1966 , Alice, kan jag se som en film framför mig utan besvär.
Jag kan till och med komma ihåg hur hon doftade i nacken.
Om två år så har det också gått 50 år sedan Alice föddes vilket är en lång tid för vissa att tänka sig.
Men för oss som levat långt över denna "magiska" gräns så är det ingenting.

Min fästmö är ju rätt så mycket yngre än jag och då ser jag ibland att tiden har gått litet längre för mig, vissa saker jag talar om ibland har ju inte hon varit med om. Då kan jag lite förvånat höja ögonbrynet och säga, ojdå, var du inte med då?
Javisst är det så att jag är född mitt under andra världskriget värsta år (1942) men det är ibland svårt att ta till sig idag.
Inom sig så är jag ju samma person på något sätt trots att jag egentligen inte är det. Förvirrat? Ja, grunden är samma men jag är en person som gått igenom mycket och förändrats hela tiden och på det sättet är jag ju en "ny" människa!

En sak är säker, rent generellt är jag en gladare man idag och känner mig mer harmonisk. När man har en kär kvinna vid sin sida som verkligen "bryr" sig om mig på alla sätt då blir ju livet ljusare.
Men det gör också att tiden flyger fram! Så ska det nog vara för oss människor, full fart framåt med få blickar bakåt.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate