söndag, augusti 24, 2014

Demonstrationer på sjuttiotalet och de våldsamma numera!

Jag har gått i många demonstrationståg i mitt liv från början på sextiotalet och framåt tills den otäcka gatstenen kastades i Malmö och skadade en kvinnlig ridande polis. Då slutade jag gå i vänstertåg!

Under många år var jag medlem i skp (maoisterna) men aldrig att vi någonsin slogs  med varken poliser eller andra.
Vi arbetade fackligt på de arbetsplatser vi arbetade på och i mitt fall på ett järnbruk .(Gränges Nyby)
Vi demonstrade flera gånger vad gällde vårt bruk och dess existens. En gång i Torshälla där samtliga fack deltog och en gång i Stockholm med metallklubben.
Vi var 600 arbetare som åkte upp till riksdagen som då låg vid Sergels torg.
Om ni kollar på bilderna så tror inte jag att ni ser några poliser alls. Vi ställde rättmätiga krav och blev respekterade av alla, slagsmål var totalt främmande för oss.

Idag så har en mycket dunkel grupp anarkister från 90-talet lyckats att i stort sätt sedan många år börjat att kunna dirigera olika demonstrationer med bråk och våld. De hotar och till och med går hem till folk av andra meningar och slår dem samt skövlar deras lägenheter.
Hoffa-metoder och med stora  likheter med Mussolinis svartskjortor i Italien på sin tid .

När vi som var kommunister inom skp demonstrerade så hade vi i många fall arbetarna på våra arbetsplatser med oss. Vi var en del av dem eftersom tex som i mitt fall jag hade arbetat i många år på bruket.( 20 år blev det)

Jag har ju när jag bodde i Malmö tyvärr gått i samma demonstrationer med de "svartklädda" anarkisterna och maken till odemokratiska krafter får man leta efter och jag ser ju på deras handlingar idag att de har blivit ännu värre.
Här kommer en rad med bilder från brukets demonstrationer som leddes av oss skp-are i samarbete med Metall 78:an i Torshälla. ( Jag var den som personligen höll i hela demonstrationen i Stockholm)


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate