lördag, mars 29, 2014

Yttrandefriheten är i fara på vissa ställen!

Tidningarna  slår upp stort när SD:s företrädare inte kan komma till en skola eller arbetsplats. Nästan på ett försmädligt sett skriver en del journalister om detta nya fenomen. Vad de inte tänker på är att yttrandefriheten är något som även en journalist verkligen borde vara med och skydda och plädera för.
Jag har skrivit tidigare om hur lärare på en del skolor uppmuntar eleverna att försöka "kasta" ut tex SD från debatter de blivit inbjudna till av skolans rektor. Ett mycket dåligt exempel från dessa lärare som ska lära ut vad  demokrati är för något.
I bestämmelserna i skolan står att rektor får inbjuda partier av olika kulörer för att eleverna ska få en chans att bilda sig en egen uppfattning om dessa partier.

När man utmålar Sd som ett nazistparti så går man till grov överdrift och lögn. Kan man inte skilja på ett nazistparti och ett parti som vill ha en annan politik vad gäller tex invandring eller ett parti som är ett sk missnöjesparti så har man misslyckats med utbildningen.
Senast så fick inte partiledaren Åkesson komma in på ett sjukhus trots att ledningen hade givit tillstånd utan motades bort av en läkare. Läkaren har sedan blivit hotad på internet  av någon tokfan, trist klimat!       Så här säger man från SD:

"Martin Kinnunen, som är pressansvarig för Sverigedemokraterna, menar att partiet inte kan ta ansvar för att anställda hotas i kölvattnet av partimedlemmarnas besök.

– I stället har vi ansvar för att besöka arbetsplatser och se hur verksamheten fungerar, säger han.

Kinnunen säger sig inte känna igen bilden av att SD:s besök orsakar turbulens ute i landet, förutom vid det uppmärksammade besöket på geriatriska kliniken i Umeå.

 – Det här är enda fallet där det förekommit protester under det femtiotal besök som vi har gjort på olika arbetsplatser de senaste veckorna. Däremot försöker fackföreningar och politiska motståndare få det att framstå som att vi inte är välkomna någonstans, säger han." 


Jag säger det igen , ett parti som blivit invalt i riksdagen ska behandlas lika som övriga  .

Det är endast polisen som kan och ska avbryta olagliga tal och ta bort olagliga  banderoller od.

Vi har lagar som ska användas om någon bryter mot dessa och tex skymfar människor av annat ursprung osv. 


Om frikårer börjar uppstå där dessa stiftar nya lagar och ingriper så som vi nu sett i åtskilliga år så hotas demokratin!
Vänstern i Sverige har lagt till sig ett sätt att både argumentera och handla som är väldigt nära hur fascismen under alla år har agerat. Det är väl inte som så att även vänstern  i sin okunnighet  börjat hylla kraften i den slående armen?


KFML(r) hyllade den principen i många år i början av sjuttiotalet och det är trist att se hur vissa inom vänstern återupptagit detta brutala språk och agerande! 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate