söndag, mars 09, 2014

"Vänsterpolitik" som faktiskt alla partier kan ställa upp på. (Nästan)

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/de-ekonomiska-klyftorna-goder-rasismen_3343214.svd

Jag har i många bloggar pekat på att vi har fått en ny underklass ute i våra förorter. I dessa förorter frodas tyvärr även stor kriminalitet och ett uppgivet tillstånd bland många unga. Ett växande problem som tex Uppdrag granskning har uppmärksammat i sina program inte minst från förorter i Göteborg.
Allt det som skribenterna från vänsterpartiet skriver i första delen av inlägget kan jag instämma i efter mina erfarenheter som boende i Malmö och även i Rosengård under många år. Det är ju inga nya problem de tar upp men skillanden numera är att vi har många , många fler från andra länder här nu.

Frågan som varken vänstern eller andra partier (undantaget SD) tar upp är om vi nått taket för vår förmåga att ta hand om nya medborgare på ett humant och bra sätt.
Alla tecken tyder på att det verkligen har kommit sand mellan hjulen. Inte minst bostadsbristen är ju på de nivåer vi hade på sextiotalet med skenande bostadsbrist som man inte förmår att bygga ikapp.
Skolor på många håll fungerar inte utan nivån på undervisningen sjunker och nu har även våra universitet börjar vandringen neråt i tabellerna över bra skolor i världen.

När vänsterpartiet pläderar för att återföra den sk "närprincipen" vad gäller skolorna  så är de inne på fel väg. Valfriheten ska inte tas ifrån oss varken i skolvalet eller val av läkare osv.
I övrigt har deras förslag på lösningar mitt gillande ! Nu är det ju ingen sk "vänsterpolitik" i de krav de för fram utan alla partier (utom SD) skulle kunna ta till sig dessa lösningar.

Men, elefanten i rummet talar man som sagt var inte något om. Invandringspolitiken!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate