söndag, mars 02, 2014

Putinstalin!


Statyer av Lenin finns kvar på många håll där ryssar bor och det är inte bättre än att tyskarna skulle ha Hitler stående i sina parker och torg.
Ryssland har inte gjort upp med sitt forna Sovjet, de använder samma maktspråk och samma tänkande.
Kommunismen sitter djupt i själen hos många.
De flesta som sitter i ledningen i Ryssland har ett förflutet inom den kommunistiska rörelsen, antingen genom partiet eller ungpionjärerna. Putin betraktar ju sovjets fall som en katastrof för landet och det säger ju en hel del om denna ledare.

Vi är många som hade hoppats på att två stora världskrig i Europa  skulle ha lärt ledarna i alla länder en läxa där de hade kunnat sagt till sina folk :"Aldrig mer krig"!
Balkankriget visade dock att erfarenheter lätt glöms bort när nationalismen flyter upp igen som en illaluktande sörja.
Ryssland har under senare år blivit mer och mer av en krutdurk genom sin hållning i politiken, de tror att de ska bli ett nytt storryssland som övertrumfar alla andra länder.
Jag saknar Boris Jeltsin trots hans brister och fel, hans grundinställning var dock betydligt bättre än "kejsaren" Putin.
Jag anser att ryssland ska isoleras på alla sätt och så anser jag att vår regeringen måste sluta blunda inför Ryssland. Vi måste återfå ett starkt försvar !

Moderater och sossar måste sluta med sin nedskärningsiver av försvaret, allt annat är ett steg till osäkerhet i norra Europa. Helst borde man ansöka om medlemskap i Nato ihop med Finland så att alla nordiska länder var anslutna.
Rysslands överfall på Ukraina (Krim) är ett steg som man inte kan förbigå, vad är nästa steg för Putin att ta?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate