söndag, mars 02, 2014

Vi är underställda staten!

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/vit-medelalders-heterosexuell-man-med-hog-lon-blev-enda-undantaget_3321108.svd

Kommer du ihåg Konsums blåvita varor? En gång i tiden (för inte så länge sedan) vurmade socialister inför tanken av en affär där det fanns bara basvaror att köpa.
Till och med kommunisterna i Kina vände sig mot denna tanke när jag frågade dem under en resa ! De tyckte att socialismen borde betyda mångfald av varor  så att folk fick välja själv vad de ville ha. (Men deras val i Kina skulle inte vara fler politiska partier osv)
I Sverige är vi så vana vid att staten via de politiska partierna styr vårt liv så många människor blir så ilskna när man får chansen att välja tex apotek  eller elbolag eller vad det nu är, de vill ha "blåvita" varor i allt.
Tove Lifvendahl är helt inne på rätt spår idagens ledare i Svd och hon pekar ut de två stora partierna som likvärdiga i sin syn på oss skattebetalare.

Jag behöver ju bara se på min egen roll som pensionär med låg pension där min anställning hos Malmö kommun helt har bestämt min låga pension.
Om jag hade kunnat vara kvar inom stålindustrin så hade min pension sett totalt annorlunda ut. Kommunerna har genom åren betalat sina anställda så låg lön och så dåliga villkor (70 % scheman inom sjukvården) vilket ger en dålig inkomst och följdaktligen en låg pension.
Då rycker staten in med bostadsbidrag och vi ska vara tacksamma!! Bidragssamhället firar återigen en triumf över människan.
Bättre vore ju att kommunerna betalade  sina anställda löner som är bra. Nu är det ju som det är men då kunde man istället skattebefria oss "fattigpensionärer"!
Då skulle man slippa en stor del av byråkratin och vi pensionärer skulle kunna leva ett drägligare liv. Kunna välja själv på ett annat sätt i våra liv!

Konsum slopade sina blåvita varor och staten kunde också slopa en massa dumheter som kräver en onödig byråkrati! ( Tex CSN, införa studielön istället) !


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate