måndag, maj 13, 2013

Ett bättre Malmö!

Malmö på gott och ont!När vi kom fram till Malmö centralstation så kom första positiva reaktionen, massor med nytt på denna en gång rätt trista station. Massor med olika typer av krogar och andra trevliga affärer. Stort och fint och allt det tekniska fungerar mycket bra. Nya fina och rena toaletter att gå till och det är värt mycket!
Men det första stora negativa kom som en kalldusch när vi gick ut från stationen. Högtalare vid ingången som vrålade ut schlager med mycket hög ljudstyrka.
Det skämmer en centralstation att upplåta ljud på detta sätt. Mycket irriterande att uppleva.
Vårt hotell var SAS Blue och det var en fantastiskt överraskning,mycket stort rum med en fin dubbelsäng och allt vad som behövs. Tom. ett badkar för den frusna resenären !
En frukost på morgonen som hette duga med mycket trevlig personal.
Caroli city har gått igenom en ansiktslyftning som heter duga sedan jag bodde där nere för snart tio år sedan. Fullt med ljusa trevliga krogar och affärer.
Hela stan verkar att snygga upp sig. En fin dag blev det också för oss på Slottet och Malmö museum med mat på det utmärkta Wega!
Sedan gick vi till västra hamnen och Anne som inte sett detta område tidigare blev imponerad av de olika husens utseenden. Nu har mycket hänt under de senaste åren såg jag och jag blev nog lite bättre inställd till byggnationerna nu även om jag fortfarande inte tycker om Turning torso skrapan. Onödigt skrytbygge med fantasipriser på hyrorna, man hade för samma pengar kunnat fått 4500 normala lägenheter vilket hade behövts i Malmö. HSB Malmö gjorde ett stort felsteg med detta hus.
Jag bodde i HSB Skansen och de bilder som finns här visar hur staden totalt har misslyckats med ytterligare ett bygge. Man har bebyggt hela parkeringsplatsen mellan Nya polishuset och BRF Skansen och på detta sätt förfulat och gjort alla lägenheter mörka på denna sida. Vi träffade en boende som just hade sin lägenhet mot fd parkeringsplatsen och hon berättade hur uselt det hade blivit i hennes lägenhet.Ingen utsikt samt mörker. Priset på lägenheten blir ju dessutom på detta sätt mycket sämre och folk kommer att förlora stora belopp när de ska sälja.
Ibland undrar man vad nutidens arkitekter och byggherrar har för moral och kunnande ?
Byggnadsnämnden är ju politiskt sammansatt och socialisterna har makten i Malmö så de måste ju ha godkänt detta förfärliga bygge! Fy attan!

Men totalt tycker jag att Malmö denna gång var mer tilltalande än vad den var när jag flyttade bort från staden!

http://www.jernhusen.se/Resenar/Malmo-Centralstation/Centralhallen/ 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate