tisdag, maj 15, 2012

Kajsa Ekis Ekman

Radions P1 släppte loss Kajsa Ekis Ekman idag och hon har tydligen bott en tid i Grekland och framträder som "expert" på krisen där nere. Hon är även "kulturskribent" i Dagens nyheter , DN som alltid har hållit sig med kommunister på sina kultursidor ända sedan chefredaktören Olof Lagercrantz tid.
Nå, Ekman kunde på några minuter avfärda hela Europa med Euron som ett felaktigt projekt. Grekerna skulle minsann inte behöva betala sina skulder osv. Folket var helt utan skuld ,det var Pasok och de konservativa som hade åstadkommit krisen. Inte ett ord om vem som röstat fram dessa partier.
Detta synsätt delar hon med den extremvänster som fick många röster i Grekland. I DN utropar hon att "den grekiska demokratin är återfödd"!

Valdeltagandet sjönk till 65% och det är då ingen framgång! Dessutom har ett renodlat nazistparti fått ca 7 % av rösterna och att då påstå att den grekiska demokratin fungerar är ju rent nonsens.

Kajsa Ekis Ekman har erhållit Jan Myrdals pris "Robespierrepriset" och då förstår jag ännu mer på vilken politiskt kant hon balanserar på.

Om vi tar ner Grekland och deras ekonomi till vanligt språk, så inser varenda människa att har man kollektivt skaffat sig skulder så måste de regleras på något sätt. Skulder ska betalas vare sig det är en familj som köpt en bil eller ett land som lånat pengar av andra.

Sedan är det upp till låntagaren och banken att göra upp en plan för återbetalningen och den kan ju alltid diskuteras.
Greklands kommunister och nazister står ju som vanligt på samma planhalva, de vill inte överhuvudtaget betala ett enda öre.

Dagens nyheters kulturskribent Kajsa Ekis Ekman ställer sig tydligt på samma sida av barrikaden!
http://sv.wikipedia.org/wiki/Jan_Myrdals_lilla_pris_-_Robespierrepriset

http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/kajsa-ekis-ekman-greklands-parlamentariska-demokrati-har-fotts-pa-nytt

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate