tisdag, april 10, 2012

Neutralitet?

Sverige har påstått under många år att landet var neutralt, även under andra världskriget. Vi vet ju idag med alla de dokument som nu är tillgängliga att det råder stor tveksamhet omkring detta.
Skamfläcken för Sverige var ju de första årens handlingar med bla tyska trupptransporter genom landet via järnväg och sjötransport.
Mineringen av Öresund på frivillig väg ihop med tyska fartyg är ju inte heller att betrakta som att förhålla sig neutral.
Alla hemliga fängelser runt om i landets skogar där antinazister och flyktingar från Europa bla soldater som vägrade strida för nazimakten spärrades in utan rättegång.
Ofta var de fångvaktare som sattes till dessa arbeten tyskvänliga och betedde sig mycket illa särskilt mot  deserterade tyska soldater.

Dagens historiker beräknar att Sveriges hållning förlängde kriget med ca ett år. Hur många onödiga offer fick inte sätta livet till under detta år?

Låt oss säga att Sverige idag skulle föra samma typ av politik och säga att vi minsann är neutrala i synen på islamisterna i världen. Det skulle inneburit att något deltagande i FN:s och Natos försvar för demokrati i Afghanistan aldrig skulle ha förekommit.
Vi skulle inte ha hörsammat FN:s säkerhetsråd när de tog sin resolution om att ställa upp till försvar för kvinnor och barn i Afghanistan utan hänvisat till vår "neutralitet"!

Samma sak när det gäller stödet till Libyens folk, vi skulle ha ställt oss helt utanför!

Tänk tanken att USA under andra världskriget skulle ha fört samma politik som Sverige, alltså inte hjälpt vare sig Sovjet och England med krigsmateriel. Inte tids nog skickat stridande trupp ut i världen utan förklarat sig neutrala!

Under hela efterskrigstiden har däremot Sverige utan skrupler sålt vapen till många länder som aldrig borde ha fått köpa dessa, senaste landet på tapeten är ju Saudi-arabien.
Om världen hade följt Sveriges väg så hade "roffarmakterna" haft fritt fram!

Tack och lov så fanns det hemliga planer där man inofficiellt bröt upp från "neutraliteten"!

Blev vi anfallna av Sovjet så fanns det med i planerna att Nato skulle komma till vår hjälp. Men detta har man aldrig fått tala högt om trots att Sverige redan på 50-talet hade förberett både militär och platser för detta samarbete. Militära övningar har skett under alla dessa år i hemlighet ihop med Nato. Både Erlander och Palme tillstyrkte denna hemliga politik.
Socialdemokratin borde vara stolt över att ha varit så kloka och öppet redovisat politiken istället för att fortsätta farsen om att de är emot Nato.
Reinfeldt är inte ett dugg bättre i dessa frågor utan hukar inför det vilseförda  svenska folket!


PS Du som tvivlar kan ju ställa dig frågan varför Sverige skickade DC3:an ut över Östersjön 1952 för att spionera åt USA. Planet var köpt under stor sekretess och utrustad med USA:s modernaste teknik för radiospaning.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Catalinaaffären

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate