söndag, april 08, 2012

Bo Könberg räknar fel!

Så här börjar Bo Könberg (fp) sin debattartikel i DN :" Nya åldersgränser. Vi har ett hållbart pensionssystem med hyggliga pensionsnivåer för alla dem som också har tjänstepension."

Tjänstepension var ordet. Men han har dåligt tagit reda på hur det är för oss som var arbetare i hela livet. Jag har alltså 44 års arbete men min tjänstepension efter skatt är på ca 750 kr! Om man jämför med en högavlönad tjänsteman , jag sköter ekonomin på gamla dagar åt en sådan, så ser man skillnaden. Hans tjänstepension från COOP är på 11.500 i månaden! Vi har jobbar i nästan exakt lika många år! Bo Könberg har i mail till mig påstått att jag som är född -42 endast har förlorat 1 % på det nya pensionssystemet, jag tror inte på honom alls därför att jämför man med de som nu har full ATP , dvs, det gamla systemet, så har de flera tusen mer i månaden!
Vårt pensionssystem kanske ur statens synpunkt är bättre än förut men för oss från arbetarklassen är det dåligt och ger låg pension!

http://www.dn.se/debatt/dags-knyta-pensionsaldern-till-den-okade-livslangden 


Det minsta man kunde begära det är att staten använder skatteredskapet och drastiskt sänker skatten för  de pensionärer med låg pension och sedan i en fallande skala förändrar skatteskalorna för alla pensionärer.
Vi är många som började vår yrkesbana med oerhört låga löner och lång arbetstid. Till och med i skolan fick vi gå på lördagar.
Lång militärtjänst utan lön och utan pensionspoäng.
Att då enbart räkna livslönen blir oerhört fel. Men, säger då Könberg, du får ju hälften från det gamla systemet. Det stämmer ju inte det heller därför att de har inte räknat så som det var tänkt. Vi skulle nämligen få vår pension baserad på de 15 bästa åren just med tanke på hur illa vi fick i lön de första åren då bolagen tjänande oerhört mycket!
Vi byggde upp Sverige men tacken är dålig! De stora partierna tricksade bort oss från en god pension som vi är värda.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate