tisdag, april 03, 2012

Hen vill inte!


Ser att stora DN använder detta uttryck då och då på fullt allvar i sina spalter.
Om tio år så kommer alla barn på förskolan att ha likadana kläder. I Kina på 50-talet försökte man genomföra detta för att markera att alla är lika. 

När jag var där 1976 och gjorde åtskilliga besök på förskolor så hade de lämnat detta gråa mode åt sitt öde. Nu var barnen klädda i färggranna kläder. Flickor hade fina klänningar osv.
Det är fint och jag skulle inte vilja vara med om att vi i Sverige slår in på en knasig väg under fältropet "alla ska vara lika"!

Jämlikhet sitter i annat. Lönen tex ! Man och kvinna ska kunna tala (förhandla) med varandra över vad man i ett hem är mest lämpad för. Det finns kvinnor som tex inte vill byta däcken på bilen liksom det finns män som inte är så glada i matlagning. Det är ju petitesser som alla vuxna kan komma överens om. De skillnader som trots allt finns mellan könen är väl inget att göra någon affär av!

Motsatsernas enhet är väl inte så illa ibland? Ingen ska vara ofrivillig passupp för den andre utan man kan dela på det mesta med lite klokhet bakom! Vill man passa upp så är det väl inget fel, bara det inte blir som så att det bara är den ena parten som gör så jämt.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate