onsdag, april 18, 2012

Den extrema världens uppfattningar!

När jag läser igenom vad Breivik för till torgs så slår det mig att jag träffat många människor under min levnad som har talat på ungefär samma sätt. Hur många vänstervridna har inte fört fram liknande ståndpunkter. Världsbilden är bara vit eller svart och de har alltid rätt! Något "samtal" går egentligen aldrig att föra med dessa eftersom de aldrig lyssnar.
När jag träffade Jan Myrdal för länge sedan och brevväxlade med honom så var han en av de första av mina idoler som trillade ner från piedestalen. Han lyssnade aldrig på vad jag sa utan talade själv oavbrutet, gör så här , tänk så här, det här är den rätta vägen osv.
Det är sällan fel på intelligensen , tvärtom, men någonstans har det slagit slint. Den bild av världen och vad som händer filtrerar de in i sin hjärna på ett speciellt sätt.
Vi har ju de som ska" förklara " Pol-Pot och hans gärningar, det är mest bara felaktig propaganda med alla dessa offer under de här åren i Kambodja, förkunnar de trosvisst . I deras värld så fattas det någonting som vi vanliga dödliga aldrig kommer att riktigt förstå. Uppgifter ur arkiv, vittnesmål från anhöriga m.m bara går dem förbi. De är också "vänster" och vill ha kommunism, men är de bättre än Breivik?

Överhuvudtaget så har kommunister alltid försvarat våldet och att man måste sätta folk i arbetsläger såsom Stalin gjorde. Är de inte annat än samma typ av människa som Breivik då?
Borgarbrackor, kulaker, socialdemokrater mfl ska bara bort ur deras åsyn och ingen av dessa kommunistiska ledare vi sett har dragit sig en sekund från att utplåna de misshagliga från jordens yta.

Nu har islamisterna tagit över samma synsätt, det gäller att döda så många som möjligt av de "otrogna". I Nigeria har hemska scener utspelats i olika byar där dessa mördare har gått fram. Deras likhet med Breivik är slående, samma uppfattning om att man måste kriga hårt mot motståndaren och döda dem för att vinna kampen.

Nazisterna i ny skepnad har ju också denna förenklade värld . De drar sig inte heller för mord och predikar hat mot andra utan att blinka. Förnekandet av historien delar de med sina kusiner kommunisterna. Det finns alltid förklaringar som går på tvärs med fakta och arkiv.

Greklands kommunister liksom fascisterna  där nere är mästare i att bortförklara i gammal god ordning.Det är alltid "någon annans fel"!
USA-imperialismen har dessa bägge  riktningar som en gemensam fiende! Enkelt och bra!

I dessa tider av ekonomisk kris så hemfaller en del åt att ta till  de extremas argument, förenklingar och populism. Det är lättköpt men totalt fel.

När vissa debattörer försöker med trickset att påstå att borgerliga debattörer står för samma värden som Breivik så är det lika tokigt som att säga att man är nazist om man lyssnar på Wagners musik !

http://www.dn.se/ledare/signerat/breivikrattegangen-rattspsykatrin-infor-rattaInga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate