söndag, april 18, 2010

Moder jord säger ifrån!

SMHI säger idag att temperaturen kanske kommer att bli lägre på jorden tack vare vulkanutbrottet på Island. Ja, den som lever får se men en sak är säker och det är att nu släpps det ut mindre avgaser än någonsin i Europa. När flygplanen står på marken så minskar föroreningarna.
Många får ta sig fram på "gammalt" hederligt sätt nu medelst båt,järnväg,buss  och kanske apostlahästarna.
SJ och andra bolag jublar och tjänar storkovan och många kanske i framtiden fortsätter att åka tåg nu när de ser att detta är ett alternativ på vissa sträckor.

Sverige är ett land med ett efterblivet järnvägsnät om man jämför med andra länder. Snabbtåg har blivit vardagsvara i övriga världen.
Våra fega politiker vill inte satsa ens på en linje rakt ner från Jönköping till Malmö trots att Banverket för länge sedan har ritningarna färdiga.

Pengarna har gått åt till att borra en värdelös tunnel vid Båstad. Hur många miljarder man har plöjt ner på detta fiasko vet jag inte nu men det är väl ca 15 miljarder kronor.
Dessutom har miljarderna även gått åt till dealen mellan sossar och MP d.v.s.. Järnväg i norrland med ett litet befolkningsunderlag där det aldrig kan gå ihop sig ekonomiskt att köra tåg.
 Dessa satsningar skulle ha behövts nedanför Dalälven där huvudelen av svenska folket bor. Flyget passar bättre på de långa sträckorna upp till norr medan tåget behövs i söder.
Det är mycket som kommer att behöva omprövas nu genom vulkanutbrottet vilket kan pågå i upp till två år.
Slut på semesterresor till fjärran länder med flyg.
Transsibiriska järnvägen får väl återigen duga! Kinesernas planer på snabbtåg från Beijing till Europa kanske inte är en så galen plan när det kommer till kritan.

När de säger snabbtåg så menar de tåg som puttrar fram i ca 350 km/tim!
Man kanske borde beställa biljett redan nu ?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate