söndag, december 13, 2009

Vårt land strax före jul!

Miriama Nanne den 13 december kl. 11:58 Svara
Hoppas ni har överseende med att det kommer många meddelanden just nu, men vi är tvugna att låta så många som möjligt få information om vad som händer med våra medmänniskor här i vårt "kalla" land. Det kom två meddelande idag från gruppen "låt de apatiska barnen få stanna"

1.Hej! 2 av ”mina” asylsökande barnfamiljer hämtades av 7-8 poliser tidigt i går morse. De fick inte ens äta frukost. De kördes till flyget och är redan i Kosovo nu. Alla mobiler togs om hand av polisen så jag har inte fått veta något förrän just nu. En av papporna sms-ade f...rån en lånad mobil i Kosovo. Den ena familjen består av föräldrar och 12-åriga tvillingpojkar, (mamman psykiskt sjuk) den andra familjen av föräldrar (pappan både psykiskt och fysiskt sjuk) och 3 barn, 6 och 3 år och en bebis. Båda familjerna har varit i vår stad ca 3 år, barnen är ju helt svensktalande. I Kosovo snöade det just nu, var kallt och att tänka mig dessa barnfamiljer i denna miljö, utan pengar och bostad, är så sorgligt. Just tanken på barnen är det nästan omöjligt att stå ut med, jag förstår hur förtvivlande och ångestfyllda de måste ha blivit när de så sina föräldrars hjälplöshet i en så utsatt situation."

2.Idag på Lucia 13.30 överlämnas våra namninsamlingar (på nu totalt 11 000 namn för att de apatiska barnen ska få stanna) till Regeringskansliet. Håll utkik i någon av de närmaste Rapportsändningarna, går allt enligt planerna kommer det att visas där. Ett jättestort TACK till alla er som hittills skrivit på. Hoppas ni vi...ll fortsätta att hålla kontakt, och fortsätta engagera er för att vi ska få en humanare flyktingpolitik.

VARMT TACK TILL ALLA GRUPPMEDLEMMAR SOM FORTSÄTTER ATT SPRIDA INFORMATION!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate