tisdag, december 29, 2009

Olika vägar till Gud!

Jag läser med nyfikenhet Göran Skyttes lilla bok om hans väg till att finna Gud.(Omvänd)
Det är en lång och mycket mödosam väg som GS färdas ända från sin ungdom. En sökare redan i tonåren!
Han liksom jag hamnar i röd frälsning med partimedlemskap och dyrkan av kommunismen. I skilda riktningar ska väl tillläggas. Vänstern är lika splittrad som de religiösa rörelserna och käbblet dem emellan liknar varandra mycket.
GS närmar sig Gud i mogen ålder men det tar många år för honom att nå fram. Han har hela tiden studerat både bibel och massor med andra skrifter. Träffar präster och är med på Gudstjänster!

Det som frapperar mig är hans olika historier med kvinnor,förlovningar och äktenskap. Det håller aldrig även om det är med en präst vilken han gifter sig med. Han åker dessutom ner till olika bordeller och detta visar att han har i mina ögon en rätt taskig kvinnosyn att brottas med. Detta skulle jag vilja ha vetat mer av.

Jag har personligen träffat GS under åren och de diskussioner vi har haft har inte slutat bra eftersom jag uppfattade honom som "den som ville vinna"! Han var en ickelyssnande person under de här åren och jag tycker att hans bok vittnar om att han inte nu heller är ödmjuk. Det blir lite tröttsamt när en person framhåller sig själv och sitt ego så pass mycket så som han gör i denna bok.

Nå , sättet att närma sig Gud är olika. Jag talade med Gud ordentligt för första gången när jag låg på akuten för en mycket farlig bukspottskörtelinflamation!


Mitt i det stora smärtsamma mörkret så förde jag ett samtal med Gud,lovade att om jag fick leva så skulle jag inte dricka alkohol mer. Såna här historier har man ju hört många gånger, halmstrået när man är i fara. Jag blev frisk och försökte hålla mitt löfte. För det mesta så gick det bra men när jag råkade i livskris med uppbrott från ett långt äktenskap så började jag dricka igen. Svåra samvetskval med löftet till Gud klingande i mitt huvud. Sedan kom den stora krisen där jag vägde mellan liv och död! Jag valde livet och AA (Anonyma alkoholister). Där möter jag Gud på ett sätt som jag inte hade varit med om förut.
Här i Stockholm så ställde vi frågan till samtliga på ett möte om de trodde på den Kristna Guden eller ej.
16 av 17 trodde på Gud med Kristus som vägvisare.
Jag gick tillbaka till Svenska Kyrkan efter att ha stått utanför i 40 år.

Skyttes väg till Gud är bra liksom min egen väg. Ångrar ingenting utan inser att utan denna väg så hade jag inte varit den människa som jag är idag.
Skulle för övrigt vara intressant att sätta sig ner med Skytte idag och samtala!

1 kommentar:

hogrelius sa...

Per Litzén Hej Bosse.Jag är förvånad ch tycker att det skulle vara intressant att höra vad Du menar med Gud och Kristus. Själv är jag ateist och bekymrad över religonens come-back under de sista tjugo åren oavsett om det gäller kristendom, islam eller något annat.
för 2 timmar sedan ·

Benny Holmberg Hej Bosse och Per(det var ett tag sedan...), intressant med religionsfrågan...min mamma sa alltid att hon inte ville vara kategoriskt "För man vet aldrig" Gott Nytt År annars till herrarna.
för ungefär en timme sedan ·

Bo Hogrelius Per, det är inget att vara förvånad över.Tron på Gud ger styrka ,varför tror du majoriteten av dessa alkoholister trodde på Gud.
Benny, din mamma sa det som nog gäller väldigt många.Ingen vet!
Gott Nytt År!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate