fredag, oktober 30, 2009

Grattis försäkringskassan!

Idag fredag så började FK en jättegrej, de stänger sitt gamla datasystem och inför ett helt nytt och detta är baserat på UNIX.
Ett system som är gammalt och beprövat sedan många år. Linux bygger i vissa delar på UNIX och GNU som uppfanns för länge sedan är ju ett skojnamn ! Gnu not Unix!!

Gnu används av så gott som alla linuxsystem också!

Jag får nu hoppas att flytten av alla miljoner konton kommer att gå bra men risken för lite fel i början är ju alltid stor.
I samma veva så byter Stockholms stad ut samtliga datorer och det är faktiskt hela 45000 stycken. Snacka om jätteaffär!
Synd bara att de inte byter till fri programvara tex Open Office vilket skulle ha besparat oss skattebetalare miljoner och åter miljoner.

Tänk bara tanken att alla dessa datorer dessutom skulle ha något bra gratis Linuxsystem.....ytterligare miljoner i besparingar!
Om det går i Frankrike så borde det gå här?
Franska militären har bytt och har sparat miljarder idag! Är våra datachefer för uppbundna av Microsoftlösningar månne??? Vad kan de egentligen om olika datorsystem?
I Tyskland tex. så om man ska bli tekniker så måste man lära sig även Linuxplattformen!

Både Spotify och Voddler vilar på fri programvara och är i botten Linux. Samma med ljudfilerna på Spotify! Synd bara att de inte anstränger sig att släppa sina program till alla system på samma gång. Google är ett undantag liksom HP!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate