torsdag, oktober 01, 2009

1 oktober Kinas folk förtryckt i 60 år!



Idag firar folkrepubliken Kina 60 år med jätteparader och mängder med nya Mao-byster utplacerade.


Glömt är att minnas historien. Mao sa : utan att kunna sin historia så förstår man inget av nutiden!

Mao med sin politik har blod på sina händer, miljoner dog ! Det stora språnget skördade minst 50 miljoner människor genom den svält som uppstod. Kulturrevolutionen slog sönder partiet och de äldre blev förnedrade och många dog.

Allt detta är väl känt i andra länder men i Kina är det tabu. 1989 och händelserna på Himmelska Fridens torg är utplånat ur deras historia.
Ledningen i KKP anser idag att en god kommunist är en rik sådan. Klassklyftorna är i Kina de största i världen för närvarande.
När de fattiga inte orkar mer av den här politiken så kommer de att resa sig. Detta vet ledningen och har diskuterat detta på sin kongress. Istället för att göra något åt fattigdomen så inplanterar de nationalism !
Detta är ett gammalt knep vilket tyvärr fortfarande fungerar. Ska Kina bli ett nationalsocialistiskt land?

Idag när utvalda massorna tågar fram över torget då ska vi minnas 1989 års uppror bland studenter och unga arbetare. De dödades i hundratal men detta är struket i Kinas historia och brottsligt att tala om.
Tyvärr så börjar alla länder i världen att ekonomiskt vara beroende av Kina och därmed tona ner sin kritik. Mao skulle måhända glädja sig över detta tillstånd även om han på sin tid tog avstånd från sådan politik. Eller så hade han kastat in Kina i en ny revolution?

På sjuttiotalet var jag och min dåvarande hustru med i SKP-Maoisterna . Hustrun var invald i partistyrelsen och fick åka till Kina med ett par andra "ledande kamrater". Mao fick de inte träffa men däremot utrikesministern Zhao Enlai. Innan resan så var jag med henne åtskilliga gånger till Kinas ambassad för samtal." Behöver ert parti pengar" frågade de bland annat men hon svarade nekande. Däremot vet jag att SKP erhöll pengar ett par gånger genom en äldre partikamrat vilken bott i Kina.
Att utforma politiken så att det skulle passa Kineserna är ju inte så klokt, VPK var ju ett sådant parti med förbindelser med hela östblocket och sånt ger dålig smak i munnen.
"När det regnar i Beijing så slår skp-arna upp sina paraplyer i Sverige" sa någon lustigkurre.
Visst var det sant.
Ett sådant parti av följsam Maoism är dömt att gå under, så skedde också då medlemmarna la ner partiet samt bildade ett nytt demokratiskt parti där man tog avstånd från Mao och Lenin.

Tyvärr har vänsterpartiet aldrig gjort något sådant ,man har bara förändrat partinamnet ett par gånger . Innehållet har man bara filat till så att det ska passa en ny tid. Innersta kärnan i partiet står på samma kommunistiska plattform fortfarande.

1989 så skedde massakern på Himmelska Fridens Torg, då gick all vänster i Skåne ut i demonstrationer ,nej , fel av mig, VPK fattades.De ville inte demonstrera.
Författaren Jan Myrdal var avståndstagande till KKP:s handling men efter ett tag började han försvara partiledningen och gör så än idag. Händelsen i Beijing skiljer agnarna från vetet!

En demokrat kan aldrig godkänna att en ungdomsrevolt hindras genom att stridsvagnar kör över dem.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate