söndag, maj 27, 2007

SOCIALISMEN I SVERIGE 1

Jag började arbeta inom vården i Malmö 1980 samtidigt började Mr X där också.
Jag avstod från 500 kronor varje månad till en pensionsförsäkring i Nordea vilken skulle utfalla under fem år längre fram när jag gick i pension.Mr X och jag tjänade lika men han ansåg sig inte ha råd att avstå 500 kr varje månad .Han spelade på trav istället för dessa pengar.
Nu går vi i pension och då utspelar sig detta.Han kan ansöka om bostadsbidrag för han får låg pension liksom jag.Hans bidrag godkänns och han får 500 kronor i månaden.Jag ansöker också men får avslag för jag har ju min privata pension som utfaller!
Alltså gott folk, jag har avstått från en del av min lön till denna pension och han har levt upp sina pengar.Totalt så får vi exakt samma belopp efter pensionen att leva av!

Den skötsamme som har sparat pengar i en pensionsförsäkring har inget för detta alls!

Att vi har en borgelig regering ändrar inget av detta.Nej då,tvärtom så har finansminstern talat sig varm just för detta system.Sossepolitik är vad han för och inget annat!
Vi som är pensionärer nu har ofta arbetat mycket länge i våra liv med 48 timmars arbetsvecka under många år.Dålig lön dessutom,jag hade 20 kronor i veckan på mitt första arbete tex.Hårt o tungt jobb dessutom.
Är det någon som borde ha skattelättnad eller tom hel befrielse från skatt så är det vi pensionärer med låg pension.Bostadsbidraget kan de ta bort för det är bara orättvist!

Ps När det gäller bostadsbidraget för familjer så har Borg sagt att han vill avskaffa detta.Jag talar enbart om bostadstillägget för pensionärer!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate