måndag, maj 14, 2007

PRISER

Det här är ett kvitto från ICA-butiken i Farsta.En vanlig måndag så slinker man in och handlar lite till livets nödtorft.

Slutsumman är inte stor men räknar man ut alla köp under ett år så blir det en hel del pengar.Handlade på Konsum för ett tag sedan och kollade upp priset på en del av de varor som även finns med på dagens kvitto från ICA.
Allt var dyrare på Konsum! OK, det är en femtioöring på mjölken och en krona på yoghurten osv. Kan te sig som småsummor men tänk om man är en stor familj där man kanske köper 7 liter mjölk om dagen och tre liter yoghurt!
Då börjar vi genast röra oss om större summor .

De som nu vill få sin ekonomi att gå bättre ihop borde byta affär och de borde skaffa sig ett ICA bankkort där man får ca 3 % på alla sina tillgångar från första dagen plus massor med rabatter då och då när man betalar med sitt kort.Dessutom är det bättre och lättare för personalen att slippa kontanthandel.
Kan inte inse varför folk först går till en bankomat och tar ut pengar för att sedan gå till affären och betalar ?

PS Har man detta Mastercard-ICA så samlar man dessutom poäng på varje köp vilket sedan betalar sig med en check på ibland ändå upp till 75 kronor i månaden!

2 kommentarer:

Peter sa...

Handlar mest pà den närbelägna (inomhus-)marknaden med massa stànd - öppet alla dagar utom màndag. Vore intressant att jämföra priser. Aterkommer eventuellt, men jag ser att min upphandlingslista inte riktigt liknar din.

hogrelius sa...

Den här inköpslistan var lite extrem får jag säga.När det gäller grönsaker och frukt så kommer det hem en firma till mig med en låda .Ekologiska goda frukter.MmmmBekvämt att slippa bära hem allt.Dansk grov limpa medföljer också.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate