onsdag, januari 24, 2007

Att tänka i svart o vitt!

Ni vet ju alla vad en människa som har fel verklighetsuppfattning ser när hon kollar sin magra kropp i en spegel,jo en tjock kropp!
Det finns många i vår omgivning som uppvisar prov på detta men i helt skilda frågor.Politiker från höger till vänster har i sina led de som inte vill se vad som händer när deras "motståndare" bedriver sin politiska agenda.Allt vad de andra gör är fel!
Jag ska ta ett exempel från den borgeliga regering som tillträdde på sjuttiotalet.Sossarna hade ju suttit så länge då att man trodde de hade fastnat på taburetterna.Då hade de infört tre ynka sjukdagar per barn och år när de var sjuka,den borgeliga regeringen ökade på dessa dagar till 60 per barn. Har man någon gång fått höra fanatikerna kunna säga att detta var en bra politik för barnfamiljerna?
Samma sak sker nu med en rad beslut som var både nödvändiga för landet samt för enskilda .
Tar ett ex och det gäller skolans värld.Mobbade barn har alltid i den socialdemokratiska skolan fått gå åt sidan medan plågoanden har sluppit undan.Nu äntligen genomförs att man ska kunna flytta en mobbare från skolan så att offret slipper se honom.
Genast så stiger de gamla sossepamparna fram och säger att detta är ingen bra politik.
Vad ser dom i sin spegel??
Samma sak med avgiften till a-kassan.Staten har i många år betalat och betalt till denna försäkring,varför då inte alla andra försäkringar?
Nej, självklart ska den enskilde stå för sina försäkringar,vem kommer på en så tokig ide att ens hemförsäkring ska till hälften betalas av staten?
Ett stort gnäll har uppstått men ingen bekvämar sig med att lyssna vad det sägs från regeringen.De har ju för sjutton sänkt skatten för det vanliga folket denna gång med höga belopp och ur detta belopp betalar man sin a-kassa och får ändå pengar över.
De som arbetar o sliter är ju de som får dessa sänkningar och det är väl rätt att arbete ska löna sig? Så sa alltid den gamla Socilademokratin och därför förde man alltid med sig banderollen "Arbete åt alla" i sina 1 maj tåg.
Nu har borgarna tagit fatt i denna självklara politik och driver den stenhårt och man ser redan efter så kort tag att fler har kommit i arbete än någonsin förr.Riktiga jobb denna gång och inte en massa amskurser som det har varit tidigare.
Självklart så finns det alltid individer som kommer i kläm när man kör igång ett nytt system men låt tiden gå lite innan man fördömer allt vad som görs!

Naturligtvis måste också en del människor inse att man kanske måste flytta dit jobben finns så som det alltid har varit på vår jord.Det duger inte att sitta på en ort som inte har någon framtid och leva på bidrag resten av livet.Det är inte människovärdigt!

Sedan finns det en grupp människor i vårt samhälle som har blivit "förstörda" under den förra regimen.De har fått för sig att man bara kan ta vissa jobb och om de inte finns så ger man sig själv rätten att säga nej till arbete..
OK ,säger jag,gör detta men då kommer också frågan att ställas:varför i fridens namn ska samhället ställa upp med bidrag resten av livet i nästan samma nivå som de har vilka har valt att flytta på sig o tagit de jobb som erbjuds?

Det gnälls för mycket bland vårt folk, är det inte för hårt skithuspapper så är det dåliga tv-program osv. Ingen inser att vi med våra miljoner bilar,miljoner mobtelefoner,större bostäder än något annat folk,bättre mat,bättre sjukvård osv borde inse hur bra vi ändå har det.
Se på alla skolelevers kläder o jämför med andra länder i världen.Se hur dessa ungar sitter på Mc Donalds eller flotta fik och drar i sig latte för 35 kr glaset.Öppna ögonen och sluta upp med detta anorextiska tänkande !

Lär dig att kunna se verkligheten så som den är!

PS När en familj från tex Irak kommer hit med sina sju barn så upplever de Sverige som ett paradis.De får barnbidrag och bostadsbidrag samt en fin lägenhet med bra standard! De får ta hit sina far o morföräldrar som får pension och bostadsbidrag!
Fråga dem om hur det är att vara utsatt för krig och dålig standard. De ser Sverige många gånger med andra ögon än vad vi gör som är födda här, ett rättvisare sätt att se på vårt land!

5 kommentarer:

hpy sa...

Du har sa helt ratt i detta, men tyvarr har det blivit en vana for sa manga att vanta pa att mat och noje faller ner i gapet pa dem utan att de ror en fena.
Och det ar alltid de andra som betalar for dem.
Det ar sa otroligt ansvarslost av dem sjalva och ocksa av alla de politiker som drar at samma hall. Alla skall assisteras, men vem skall slutligen assistera dem da ingen jobbar mera?

hogrelius sa...

Det höll ju på att bli så i Sverige så det är bra att man städar upp nu.Arbetslinjen är den enda rätta.Själv har jag alltid tagit de jobb som har funnits.visst finns det jobb som inte är så trevliga men hellre det än bidrag!Ser du förresten att jag finns med på två av dessa "arbetarfoton"??

hpy sa...

Forsta fotot langst till vanster, andra fotot andra fran vanster, eller hur?
(Jag hade en sk spontan kandidat som ringde har en dag och sade att han var intresserad av jobb, trots att han bor langt harifran. Problemet var dock att han maste fora sin son till dagis fore jobbdagen och sa maste han ga efter sonen da dagis stangde. Och det gick inte alls ihop med yrkets fluktuerande arbetstider, men det hade han naturligtvis inte en aning om - eller sa var dagis en ursakt for att inte ta jobbet. Jag har markt att kandidaterna ofta har en ursakt for att inte fa jobbet. De soker, men de vill inte lyckas.)

hogrelius sa...

Första var rätt sen blir det det fjärde där jag går till vänster bakom dåvarande riksdagsmannen Bengt Gustavsson!Jo de som inte vill ha ett jobb spelar ofta med o verkar intresserade fram till en punkt då alla men men men kommer!Samma här som där!

hpy sa...

Nog ar du med pa foto 2 ocksa. Titta efter bara!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate