lördag, oktober 14, 2006

Höjden av snålhet som bedrar visheten!

Igår var jag i Eskilstuna och då passade jag på att träffa min dotter Anna med fästman Robin. Vi skulle äta och jag bjöd dem till bordet på Akropolis som ligger vid döda torget.(Fristadstorget)
Vi valde plankstek a 179 kr stycket samt glass (66 kr st)till efterrätt.Till detta drack vi RAmlösa a 22 kr! Att jag nämner priset är inte för att skryta på något sätt utan för att visa på prisläget.När jag frågar servitrisen om kaffe ingår så får jag ett nekande svar. Det underliga är ju att när man har lunch för 65 kr så ingår kaffe men när man smäller en nota på 780 kr så får man inget kaffe. Jag frågade återigen om de inte kunde servera mig en kopp kaffe ändå utan att ta ut 18 kronor för denna kopp så sa de nej.
Om jag som servitör hade ställts inför denna fråga så hade jag utan att blinka hämtat en kopp kaffe utan något snack med tanken att en sådan god kund ska man inte bråka med.Vad kan en kopp kaffe kosta idag , en krona eller .....?
Jag tänker inte gå in där något mer för dels är de allmänt dyra om jag jämför med de priser som gäller här i Stockholm där jag bor.Standard här är ca 145 kr och då får man i regel en öl eller ett glas vin till detta pris. Dessutom måste jag säga att Akropolis planka höll inte måttet i smakjämförelse med det jag är van vid.(Moset var så tunt så det nästan rann)
Småsnålhet mot kunden är något som aldrig har lönat sig i ett konkurantsamhälle,man går nämligen till någon annan som man finner bättre.Detta är så överlägset de "socialistiska" länder jag varit i där man får finna sig i vad man får.

Kan du tänka dig ett samhälle där bara "Konsum " finns?

2 kommentarer:

hpy sa...

Da jag gar ut och ater med DD brukar rakningen for tva halla sig under 100 euro for forratt, varmratt, (ost), efterratt, en flaska vin och kaffe. Hur mycket blir det i kronor?
Och sager jag under 100 euro, kan det innebara 50 euro. I gamla mynt vore detta ju lite over 300 francs, och jag vill minnas att frangens och kronans kurs var ganska likadan.

Anonym sa...

100 euro är idag precis 935 sv kronor alltså en rätt så stor summa.En platt bildskärm på 20 tum ger man 2300 kronor för!
Dagens rätt med sallad,dryck o kaffe kostar i Stockholm mellan 60-70 kronor!De som förstår sig på det här med växelkursen säger att den svenska kronen ligger för högt och borde ligga på ca 8.40 i stället!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate