tisdag, maj 30, 2006

Önskedrömmen!"

"Plötsligt slet 20-åringen upp en pistol ur sin kasse och riktade den mot huvudet på kassörskan. Han begärde pengar och fick drygt 3 000 kronor. Men rånaren kom inte en meter från platsen. En man i kön slog vapnet ur rånarens hand och bröt sedan ned honom på golvet. Kassörskan satte sig på hans ben tills polisen anlände. Just nu pågår rättegången mot 20-åringen. "

Denne man gjorde det som så många önskar att våga göra! Att bli "the Superman" bara för ett ögonblick.Visst kan det vara farligt om något går snett , ett skott kan ju gå av tex.
Idag läser jag återigen om ett knivdåd,denna gång på en av stadsbussarna i Örebro .Två män i 20 års åldern drog kniv mot chaffisen efter en dispyt . När man läser en sån grej så ser man ett samhälle i upplösning skymtar fram, det är snart sagt varje dag någonstans i vårt avlånga land som någon drar vapen eller kniv.
Ofta för skitgrejor.Män och åter män figurerar sen må moderaternas talesmän påstå att kvinnogrupperna överdriver männens roll vad gäller våldet i vårt samhälle.Gudrun och hennes partikamrater har ju helt rätt i sina påståenden.Minns när Gudrun gick upp och talade om att även män i vårt land betedde sig som talibaner, då om någon gång så kom talibanen fram i männen på olika ledarsidor.De vill inte se verkligheten i ögonen även om våra "talibaner" inte har långskägg eller ropar att det sker i Guds namn så att man bildlikt kan se en taliban framför sig.Ånej, våra talibaner ser ut som Svensson och låter som Svensson men likt f-b så slår de,rånar,misshandlar samt inte minst utövar psykisk terror med hjälp av våra moderna komunikationer sms och mail när de inte ringer och hotar!
Det allra värsta dådet inträffade ju för ett par dagar sedan med en mördad tonåring och en våldtagen ung flicka som resultat.
Vårt land liksom många andra länder på jorden är inga bra samhällen att leva i.Orättvisor,korruption,gnidenhet och en politikermaffia som ser om sitt eget hus och lurar folket .Se bara hur vårt eget "nya" pensionssystem fungerar, de välbetalda får stora pensioner medan de som har slitit med sina kroppar i tunga yrken får en jättedålig pension.
Man brukar ju säga att om man slänger i en sten i en sjö så sprider sig ringarna runt om hela sjön på samma sätt är det i ett samhälle om de ledande missköter sig och roffar åt sig.
Då förlorar även folket tillslut all form av moraliska betänkligheter och våld och stölder blir till vardag!
Många ställer sig frågan vad vi kan göra åt detta tillstånd som verkar att öka för varje år som går. Ultrahögern ropar efter en ny Hitler, ultravänstern vill ha en ny Stalin, historien har förkastat bägge dessa vidriga lösningar.
Borgligheten har en del bra förslag men skjuter sig ofta i foten med sina förslag att försämra för de som redan har det dåligt i vårt samhälle.
Återstår då Persson och hans grönvänster! Var finns deras visioner sammanlagt när vi vet att Göran är den som ytterst bestämmer.VP har en del bra saker att komma med för "vanligt" folk men sitter tyvärr fast i en gammal smet av dogmer som låser deras händer och fötter.
MP då? Sverige ut ur EU säger de i sitt program och det säger väl allt om hur dåligt de är förankrade i verkligheten.
Även om jag hade varit sosse så hade jag i det här läget aldrig röstat på sossealliansen,det behöver vädras i kanslihuset. Suck, man får väl ta det dåliga med en chansning att "de nya moderaterna" styr landet åt rätt håll totalt sett.
Gudrun då? Tjaa, för de som inte kan tänka sig att rösta på någon av de stora utan har tänkt sig att stanna hemma på valdagen då tycker jag att Gudrun är ett alternativ. Låt dem komma in i riksdagen och röra till begreppen lite.Lite bråk och jävlar-anamma kan behövas!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate