tisdag, april 25, 2017

Bada med och tvätta sig med kläderna på?

Jag slog upp tidningen Mitt i och fann följande krönika:

Klicka på bilden och läs!

Jag sitter och minns nu hur min skolklass i folkskolan fick gå till stadens lilla badhus med min lärare i spetsen. Hugo Johansson, i folkmun bara cigarrJocke.
Av med kläderna för samtliga sedan undervisade han oss i hur man tvättar sig grundligt. Inget fjomp med nakenhet!
När man studerar vår nutid så ser man än en gång hur gamla fina seder har förändrats till det sämre. Vad har inträffat?
Samma sak med alla dessa huvudbonader som finns med snart sagt  överallt, inomhus på bio,matställen, skolor osv. det kvittar hur varmt det är.När jag växte upp så var det bara vissa kvinnor som alltid skulle ha något på huvudet inomhus.Man var tvungen på bion att tjata på dem att ta av sig om den skymde.
Jag har ställt frågan förut men ingen vill någonsin ta i denna fråga.Ställer den återigen: är det invandringen som håller på att sätta avtryck i det svenska samhället nu?
OM det är så att tex det ändrade beteendet på badhusen  beror på att en totalt annan kultur angående nakenhet och tvättregler håller på att sprida sig så måste man väl kunna motarbeta detta konstiga sätt att förhålla sig till bad och renlighet. Såvitt jag vet så är ett arabiskt bad renligt där alla klär av sig och tvättar sig.
Nakenhet är inget som bara svenskar och finnar har ägnat sig åt i samband med bad. När vi var på semester i Dubrovnic 1982 så åkte vi ut till en ö och där var tusentals med nakna människor i alla åldrar.
Jag säger det återigen, Sverige har förändrats på många punkter de senaste 40 åren och mycket är till det sämre! Fetman, egoismen, mobilpratandet, bilismen osv.
MEN en sak som är bättre och det är att det inte röks på krogen eller offentliga platser inomhus!   



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate