måndag, februari 06, 2017

En skola bakom taggtråd?

Jag har ju genom mina tre barn åtskilliga minnen från en mängd olika skolor i Malmö. De gick på skolorna där mellan 1983- 2001!
På vissa skolor var det rena rama cirkusen redan från början med ca 30 olika nationers barn plus alla hemspråkslärare som sprang ut och in. Stök.
Andra skolor var inne i en period med stor materiell  förstörelse där man till slut blev tvungen att stänga hela skolan och förflytta eleverna. Sånt skapar inte heller någon lugn och fin skola.
Idag verkar det som om både Malmö stad och tidningarna "glömt" bort hur det har fungerat i stadens skolor tidigare.
Kommer ni inte ihåg hur Rosengårdsskolan fungerade? Minns ni inte att ni fick stänga hela högstadiet därför att mer än 50% av eleverna inte kunde få godkända betyg? Stöket och förstörelsen ? Knarket!

Nu när tidningarna tar upp om Värnhemsskolan så är det som om det är något nytt! Läs här:http://www.expressen.se/kvallsposten/skandalskolan-som-vaktas-av-taggtrad/

Denna skola låg ett stenkast från vår bostad och jag gick ofta dit och köpte bröd i deras butik. På nittiotalet dominerades den inte av elever med invandrarbakgrund, ansågs som en bra yrkesskola. Lugnt och fint.
Trevliga ungdomar som det var lätt att tala med.

Det är så sorgligt att även denna skola har dragits ner i gruppen "skolor med svårigheter"!

Men kära vänner som läser det här, det är ju den förda politiken som åstadkommer denna röra. Att låta så många invandrare bosätta sig just i Malmö   innebär ju att man får problem. Det är ju dålig politik att inte kunna få sätta ner foten och säga att "nu är det nog"!
Det som är självklart i andra sammanhang tex att när en biograf är fullsatt så kommer inga fler att släppas in har upphört att gälla i staden Malmö. (För övrigt gäller detta Sverige också)
OM man inte kan ta hand om människor på ett vettigt sätt då ska man inte heller ge sig in på att proppa landet ännu fullare med folk så som man gjort i snällhetens tecken.
Snällhet kanske vittnar om ett visst mått av dumhet?

Vad var det nu man kallade svenskar i USA på sin tid? Jo, swede vilket var lika med lite trögfattad. Tyskarna sa länge om svenskarna: Die dumme Schweden!

Är det inte dags att vi börjar uppvisa en annan sida av oss svenskar?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate