tisdag, juni 14, 2016

Att frivilligt krympa sitt synfält?

Jag ser ofta idag en tendens som jag känner igen från 60-talet. Olika personer förändrar sitt synsätt på världen, Sverige och hur de ska förhålla sig till verkligheten.
På 60-talet började en flumvänster att ta plats och de började plädera för att  dra sig undan städerna och flytta ut på landet. De avsade sig all form av nyhetsmedia och skulle leva nära naturen i stora kollektiv. Ungefär såsom "Guds barn" också ansåg att man skulle leva.
Alla som kan sin historia vet ju att det ofta inte gick så bra för dem och de flesta återvände till städerna och den vanliga tillvaron.Idag kan du ofta finna dem boende på Söder eller andra sk "täta" stadsdelar och ofta är de miljöpartister.
Idag ser jag som sagt var också bekanta som drar sig undan allting som är obehagligt. De slänger ut sin tv, läser inte tidningar osv. Helt kort så isolerar de sig från det samhälle vi lever i och hoppas väl att andra ska ta hand om skiten i vårt samhälle. Ungefär så som många unga fungerar idag, någon annan städar upp!
Däremot ser jag också tämligen kloka människor som också går in i en återvändsgränd på ett liknande sätt. Såg idag en fd vänsterkvinna som numera är medlem i SD proklamera att hon inte längre läser svenska tidningar eller lyssnar på radio-tv.
Fler har ju hakat på hennes synsätt och i deras ögon duger bara utländska media.
Hur länge till?
Att låta sitt sinne och intellekt krympa med färgade glasögon för aldrig något gott med sig. Kort sagt man blir en extrem utanförsmänniska vilken det är svårt att föra en vettig dialog med.
De förstår inte att de går i samma fotspår som tex islamisterna.
Enkla sanningar och enkla lösningar! Mer hat än kloka tankar. Missnöjda snart sagt med allt.
Jag påstår att på nästan samtliga svenska tidningar finns det fortfarande vettiga skribenter. Grejen är ju den som med allt annat i livet,  man får ju använda sitt förnuft själv.


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate