tisdag, mars 10, 2015

Skurkstaten Kina!

Igår skrev jag om skurkstaten Saudi-Arabien, idag växlar jag över till en annan mäktig skurkstat. Det socialistiska Kina är en stat utan ett rättssystem och utan en moralisk hållning. Deras enda intresse är makt och pengar.
Läs denna berättelse som bara är en liten flik ur allt som händer där borta i Asien:http://www.dn.se/nyheter/varlden/svensk-tonaring-fastnade-i-kinas-rattssystem-i-ett-helt-ar/

En annan sak som Kina är världsledande på är att köpa delar från djur som är förbjudna att jaga. De köper horn från fridlysta noshörningar, de betalar stora pengar för betar från elefanter osv.
På landsbygden råder förtryck och fattigdom och den enskilda  människan har ingenting att sätta emot partipampar eller myndigheter när de beslagtar deras mark.
Fängelser finns det alltid gott om i alla diktaturer och i Kina sätter man journalister i fängelse länge bara därför att de skrivit sanningen.
Internet censureras så att befolkningen hålls i okunskap över vad som händer i världen.
Jag reste runt i Kina 1976 som övertygad Maoist men kom hem med stora tvivel som till slut avgjorde mitt val av ideologi längre fram i livet. "Demokratisk centralism" var i Kina ett modeord som egentligen betydde att "partiet bestämmer allt"!
Var vi än kom i detta stora land så talade partiets medlemmar på samma sätt, sa samma saker osv.
Kina styrs fortfarande på samma sätt. Socialismen är inte ett dugg bättre än religiös diktatur.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate