onsdag, mars 04, 2015

Lån och skulder är rättvist!

Ekonomi diskuteras alltid och i synnerhet just nu. Hur ska Sverige ha det med sina finanser. Ekonomer är alltid osams om hur man ska sköta om sitt hus och det är likadant nu men det verkar som om Magdalena Andersson har majoriteten på sin sida.
Vad jag kan konstatera är att investeringar kräver lån och så ska det vara. Att ta ur budgeten och bekosta tex snabbtågens utbyggnad blir fel på samma sätt som när landstinget ska bygga nya sjukhus på enbart skattemedel.
Lån på tex 60 år innebär att även kommande generationer som brukar det byggda får vara med och betala!
Hur skulle det se ut om nuvarande generation genom höga skatter och kanske lägre löner skulle bekosta välfärden som används om kanske 30 år?
När man bygger allt från hus till välfärd så måste tanken vara att man lånar och betalar tillbaka. MEN man får ju aldrig ta så stora lån så att man omöjligt kan betala av dem.  Grekland är ju ett skräckexempel på hur ett land aldrig får göra.

Där levde så gott som alla på lån från andra länder och köpfesten var ju förfärlig.
Sverige har också något farligt att beakta och det är alla lån till villor och bostäder. Många förköper sig och om räntorna stiger kan många hamna i samma situation som folket i USA gjorde under sin stora kris.
Bostadsbubblor är inte att leka med!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate