söndag, december 22, 2013

Kärrtorp idag och Medborgarplatsen 1999.

Sommaren 1999 blir ihågkommen för det politiska våldet. Måndag den 28 juni utsattes journalisterna Peter Karlsson och Katarina Larsson i Nacka för ett mordförsök med bilbomb. Två dygn senare skadades en polis i Malmö allvarligt vid ett liknande attentat, och några veckor tidigare hade två poliser mördats i Malexander då nynazister med kopplingar till Nationalsocialistisk Front rånat en bank. I oktober mördades fackföreningsmannen Björn Söderberg. Dådet har väckt avsky i hela Sverige.
Jag tog den här bilden som sedemera hamnade på framsidan i Stockholms LS tidning. Vi var över 10.000 på Medborgarplatsen denna dag som demonstrerade mot våldet.
Idag önskar jag bara att alla demonstrationer skulle rikta sig mot ALLT våld överhuvudtaget. Mäns misshandel av hustru och barn och politiska orgier i våld mot sk motståndare. Även det verbala våldet borde man ta avstånd från.

Förra veckan så blev jag efter oklarheter tvungen att ta bort påståendet att en vänsterextrem hade knivhuggit en nazist i Kärrtorp. Det fanns de som menade att jag hade gått ut med felaktigheter och de hade dagen efter talat med poliser som var i Kärrtorp vilka inte bekräftade mina uppgifter.
Idag så kommer det uppgifter från polisen att det var sant det som jag skrev, se här:http://www.dn.se/sthlm/vansterextremist-begard-haktad-for-drapforsok/

Idag är det åter en stor demonstration i Kärrtorp och jag får hoppas att den löper fri från våld. Själv kommer jag aldrig att infinna mig och gå i demonstrationer som inte är glasklara i sin inställning  till våldet. På min skylt skulle det stå: Inga extremister på våra gator-nej till allt våld! Läs gärna Anna-Lena Lodenius inlägg : http://debatt.svt.se/2013/09/22/det-ar-dags-att-sluta-tiga-om-extremvansterns-vald/

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Translate