fredag, december 06, 2013

Den gamle kämpen har fått ro!

Nelson Mandela har gått ur tiden men hans tankar går sannerligen inte ur tiden. Däremot är det allt för många som inte förstår hans tankar om försoning och samtal.
I början av kampen mot rasåtskillnaden i Syd-afrika stod även Mandela för den hårda linjen, väpnad kamp med sabotage m.m.
När han kommer ut efter 27 år i fängelse har han studerat allt från Gandhi till olika filosofers läror och säger att han helst vill gå den fredliga vägen.
Mandela säger senare att för att kunna nå bra uppgörelser så måste man kunna sätta sig ner med "fienden" och lära känna denne och de tankar de har.
Så gjorde han också med den vita regimens hårdföra ledare och vann respekt.
Det finns väldigt många i världen som borde tänka på det sätt som Mandela gjorde , då skulle nog världen se bättre ut än vad den gör idag.
Vi ser nu hur "vänstern" även i vårt land sluter Mandela återigen till sin famn men de har inte förstått hans tankar och handlingar tyvärr.
Samma sak med de islamister som härjar med våld och elände på allt för många platser på vår jord.
Mandela var efter frisläppandet främmande för att "slå motståndaren gul och blå samt att hänga upp honom i en flaggstång"!

Mandela lär mänskligheten att man ska sätta sig ner och diskutera sakfrågor samt att försöka    förstå varför människor resonerar så som de gör. Om man gör detta seriöst så kan man kanske finna vägar som är bra.
Dessutom ska man respektera andras uppfattningar även om man inte delar dem. Demokrati är enligt Nelson att kunna få med alla i ett demokratiskt arbete utan våld.

Tove Lifvendahl nere i SA och blev bjuden på mat i hemmet hos Nelson M.
Han var säkert medveten om var hon stod politiskt såsom mångårig ordförande för MUF. (Moderaternas ungdom)
Men han hade som princip att lyssna på alla oavsett politiskt inställning. Han var demokrat!
PS Här har ni den riktiga historien direkt från Toves penna:http://www.svd.se/nyheter/utrikes/nelson-mandelas-dod_8796852.svd?sidan=20

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate