måndag, december 30, 2013

Dagens Nyheters annons fortsätter att väcka uppståndelse!

Råkade få syn på en helsidesannons i Svd vilken riktade sig mot DN-annonsen om invandringen med alla de siffror som luftades där. Jag ska inte ge mig in på mer siffror men denna annons från FI och Gudrun Schyman blir ju så konstig och osann trots sina siffror.

När man läser denna helsida så framstår läget i Sverige som mycket gott för invandrare, ja närmast idylliskt. Det finns inte minsta rad om förorternas skolor och kriminalitet. Inte en rad om arbetslösheten bland de unga i förorterna och den hopplöshet de känner inför framtiden. Bostadsbristen som är så akut i landet så att man idag kan jämföra med hur det var 1960 , alltså på väg mot katastrof  på många ställen .
Migrationeverket har slagit larm, de stora städerna säger att de inte orkar med fler osv.
Är det vettigt att totalt nonchalera dessa rop ?
Ingen är betjänt av amsagor varken för eller emot, sanningen däremot är alla betjänta av.
Ska man kunna åtgärda ett problem så måste man också ha kunskaper och verktyg och det är nog så att allt för många svävar i det blå i dessa frågor.
"Läget i landet är gott och vi kan försvara oss" eller något liknande sa Per-Albin när kriget stod inför dörren. Han talade inte sanning och det är allt för många som inte talar sanning om läget i landet nu heller.

Att tex Stockholm har världens bäst utbildade taxiförare kan ju låta lustigt men är ju ett bevis på att vårt land inte kan ta hand om de välutbildade som kommer hit.
Jag var vän med en kille i Malmö som kom från Irak där han i många år arbetat som byggnadsingeniör men här i Sverige hade han  sökt över 200 jobb inom branchen utan resultat. Han drev en liten affär med öppet nästan dygnet runt och var bitter över sitt liv här.
Hur många individer finns inte här med samma problematik?


1 kommentar:

Mike Jurvélius sa...

Samma grej på gång här i Finland där Sannfinnländarena vill klassa människorna så att endast A-klssade kan bo i fina förstäder. B-i sämre och Ö-klssade i ghetton utan polis, brandkår m.m.Borde skicka dessa individer t.e.x till Syd-Sudan eller Nord Korea så att de lärde sig hur det känns att vara krigsflykting eller invandrare. Har själv prövat båda alternativen i Sverige 1944-45 och Kanada 1965-66. Lycka till!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate