måndag, oktober 01, 2012

Kryperi och affärer!

IKEA har hamnat med fingrarna i syltburken, de har på  manér från det gamla sovjet ändrat på bilderna i sin katalog som ska spridas i Saudi-Arabien. Rättare sagt , de har tagit bort bilder på vanliga kvinnor som finns med i reklamen.
Tja, i alla tider har man gjort makthavare i olika länder på gott humör för att få sälja. Samma sak hände både i första och andra världskriget då många svenskar berikade sig på exporten till främst Tyskland.
Under andra världskriget gällde i flera år att hålla Hitler på gott humör. Konungen kallade upp Torgny Segerstedt från Göteborgs Handels o Sjöfartstidning och krävde av honom att han slutade säga sanningen om nazismen.
Regeringen införde transportförbud för misshagliga tidningar och upprättade fångläger för antinazister. Utan rättegång och dom!
Ikea bara fullföljer en gammal tradition när de går maktens ärenden på samma sätt som Telia med sina affärer i östeuropa. Flygindustrin SAAB har också smutsat ner sina fingrar med mutor i miljonklassen osv.

Men för första gången har nu IKEA visat kryperi för religionen i Saudi, denna gren av den muslimska läran som verkligen går till ytterligheter i allt. Usama Bin Laden kom ju från detta land och det är nog ingen slump.

Många muslimska samfund i Sverige  får sina pengar från Saudis rika knösar och frågan är vad de har för motkrav för att skänka miljontals kronor?

Ikeas inställning delas av många på vänsterkanten, jag läste ett inlägg idag på Face där flera inom vänstern försonande säger att även talibaner är människor som man ska lyssna på!
De vill ju inte att Sverige eller någon annan hjälper folket i Afghanistan mot talibanerna.
I både Saudi och Afghanistan så är det kvinnorna som hela tiden får lida under ett förfärligt förtryck. Det är ytterst märkligt att kvinnor på vänsterkanten inte kan hysa det minsta empati för dessa kvinnor.
Rädslan över att ställa sig på krigsmaktens sida och FN-Nato tar över förnuftet.
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/fortsatt-forsvara-yttrandefriheten_7

PS  Wahabismen är en mycket strikt och puritansk inriktning inom sunniislam. Anhängarna strävar efter att leva efter Koranens regler så som profeten Muhammed och hans efterföljande generationer gjorde. Musik, spel, dans och nöjen ses inte på med blida ögon. Reglerna för hur man klär sig och uppför sig är också mycket stränga. Nymodigheter från väst är inte populära.

2 kommentarer:

hpy sa...

Manniskorna ar besynnerliga varelser.

Bo Hogrelius sa...

Tänk att vi lever 2012 och har inte kommit längre här i världen.Det är ungefär som konflikten Israel-Palestina, vi kommer aldrig så länge vi lever tydligen och få se fred !

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate