tisdag, oktober 16, 2012

En mycket bra film!

Searching for Sugar man

"Dokumentär 1 timme 23 minuter
Svenska Malik Bendjellouls dokumentär är en otrolig berättelse om en musiker som upptäcktes i Detroit på 60-talet, och väntades bli sin generations absolut största. Istället gick han under jorden, det ryktades till och med om självmord, men ett bootlegex av hans album dök upp i Apartheidregimens Sydafrika där han blev ett enormt fenomen. Vinnare av pris för Bästa dokumentär och Publikpriset i Sundance."

Idag var vi iväg och såg den här filmen och det var en njutning från första stunden.
Den fyllde mig med glädje trots att Rodriguez misslyckades i sin karriär i sitt hemland USA. Hans bägge plattor såldes helt enkelt inte och han fick dra sig tillbaka till sitt yrke som byggnadsarbetare.
http://sugarman.org/

Vad han inte visste var att i Sydafrika blev han kult och hans plattor fanns överallt. Han blev en sorts frihetssymbol för framförallt  de vita som var emot apartheid!
När han så i slutet av 90-talet kom till Sydafrika på en turné så var det slutsålt på stora arenor. Han blev så hyllad av dessa åskådare så man kunde tro att det var Elvis som hade återuppstått.
En enkel man som inte eftersträvar rikedom utan ger bort stora delar av sina gager i det fattiga Detroit.
Hans barn talar mycket kärleksfullt om en far som tog dem med på alla kulturens boningar när de var små för att de skulle lära sig att kultur var till även för arbetarklassen.
Se filmen och få en upplevelse med mycket musik på köpet!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate