fredag, februari 17, 2012

Tyskland och "skulden"!

Jag läste en bok för ett tag sedan som handlar om hur Sverige  behandlade flyktingar under andra världskriget, tyska antinazistiska flyktingar. De sattes i fängelser långt ute i skogarna utan rättegång. Utan att få veta vad de var skyldiga till för brott. Många fick sitta i över fyra år innan de släpptes fria. Sverige har försökt utplåna alla spår efter detta rättsvidriga handlande.

Sverige hjälpte Hitler i början av kriget bla. så minerade marinen Öresund frivilligt ihop med tyska marinen, man tillät transporter av soldater både via järnväg och även via sjöfartsleder på svenskt vatten.
Men när avhoppade soldater kom hit och sökte skydd så blev de behandlade som förbrytare.
Ett mörkt kapitel i Sveriges historia som ingen offentligt vill ta i, det satt ju en samlingsregering under de här åren så alla demokratiska partier var ju inblandade!

I Grekland idag så odlas tyskhatet fortfarande , samma tyskhat de rättmätigt hade under kriget . När jag var nere i Grekland första gången 1965 så behandlades tyska turister mycket dåligt. De blev sist serverade på krogen och man närmast slängde fram maten till dem som om de vore djur.
I gårdagens grekiska tidningar så publicerades bilder på Merkel iklädd naziuniform. De skymfar ett annat lands minister på ett mycket fult och orättvist sätt. Grekerna uppvisar samma synsätt som serberna gör med gamla historiska händelser. Ska grekerna hata och betrakta varenda tysk som nazist i 500 år framåt?

Kriget slutade 1945 och det har alltså gått 57 år sedan krigslutet. Huvuddelen av de nu levande i Tyskland har ej haft  ett dyft med nazismen att göra.

Ibland ser man olika vänstermänniskor utbrista med förtrytelse att den och den minsann var med i Hitlerjugend. Bara att kläcka ur sig detta visar hur dåligt bevandrad man är i historien. Alla barn var ju tvungna att vara med i Hitlerjugend,det gick inte att avstå.

I Grekland är kommunisterna starka och de är inte lightkommunist utan de präktiga som vill ha proletariatets diktatur och ett helt toppstyrt Grekland.(Partiet ska styra allt)
Det är dessa som sätter agendan under dessa otäcka demonstrationer vi har sett. Kaos gagnar kommunisterna och de inväntar enligt Lenins tes "en revolutionär situation" då de ska rycka åt sig makten !

Det passar detta parti väl att "hata tyskarna", de var ju nazister!


Medlöparna i Sverige gnuggar ju sina händer i förtjusning över vad som händer i Grekland och hoppas på en revolution. Samma medlöpare tar ju också ställning för diktaturen i Syrien. När FN röstade igår om den resolution som samtliga arabiska länder lagt fram så såg man ju mönstret bland de som röstade emot. Kina, Ryssland, Iran, Venezuela ,Cuba ,Nord-korea osv.
Ibland kan man ju undra varför fredliga svenskar kan bli så förvrängda i sin syn på vad som är rättmätiga folkliga uppror och vad som är elitens diktatur över folket?

Vänsterpartiets nya ledare Jonas Sjöstedt svävade i alla fall inte på målet när han skulle välja vilket land som var demokratiskt eller ej  när det gäller USA-Cuba!
Cuba är en politisk diktatur, sa han och valde USA,  trots brister, som en fullvärdig demokrati.
Det är bra att vänsterpartiet har fått en ledare som till skillnad mot andra inom detta parti ser skillnaden mellan diktatur och demokrati.
Kommunisterna i Grekland ser väl bara fullt med nazister när de betraktar Tyskland även idag.
Hur länge ska ett land behöva lida för vad tidigare generationer har ställt till med?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate